Word member Sluit je aan bij de club

Goaldigger Talk: Jolielot, Instagrammer, online influencer en blogger

Marlot Willems, beter bekend als Jolielot, is een creatieve geest gedreven door beelden. Nadat ze 50k volgers behaalde op Instagram begon ze met bloggen op jolielot.com. Haar clientèle bestaat onder meer uit Diesel, Daniel Wellington en Superga. De blonde babe leeft volgens het motto: ‘positive mind, vibes and live’ en praat met ons over het belanden in de modewereld na een afwijzing, haar levenslessen en Instagram-succes. En ze heeft nog wat advies voor vrouwen die in een slechte relatie zitten.

Interview by Eve Tomaszewski | Photography by Wayta Patmo

Jolielot Marlot Willems The Goaldiggers Club

 

 

We ontmoeten Marlot op een zaterdag in onze favoriete koffietent Toki. Het is 12.00u. Ze bestelt een cappuccino. ‘Ik heb afgelopen nacht nauwelijks geslapen, maar heb een geweldige avond gehad. Het was echt ontzettend leuk. Ik barst nu ook van de energie. Ik voel me ook lekker in mijn outfit vandaag.”

Heb je ooit bad outfit days?
“Gisteren werd ik wakker met een bleh-gevoel. Ik wist niet wat ik aan moest trekken en eindigde uiteindelijk in een jeans en T-shirt. Dat gevoel heb ik al lange tijd niet meer gehad.”

Vandaag is je comeback in een roze fluffy jas en flared broek met print.
“Haha, mensen kijken altijd naar me als ik deze broek draag. Op een goede manier. De mensen hier waarderen individualiteit. Daarom hou ik zo van Amsterdam. Ik ben geboren in Leiderdorp en opgegroeid in Bergen op Zoom. Daar keken mensen me aan alsof ik gek was. Ze begrepen mijn stijl niet. Hier kan ik gewoon dragen wat ik wil zonder dat mensen me veroordelen. Ik kan hier zijn wie ik echt ben.”

Jolielot Marlot Willems The Goaldiggers Club

 

Hoe belangrijk is het om jezelf te zijn?
“Je bent het allermooiste als je jezelf bent. Ik leer mezelf steeds beter kennen. Ik denk dat het met de jaren komt. Ik ben 26. Wat ik het fijnst vind aan helemaal mijzelf zijn, is dat ik de juiste mensen ontmoet met wie ik diepere gesprekken kan hebben dan: ‘waar heb je die tas gekocht?’. Ik heb nu gesprekken die me inspireren om actie te ondernemen en het beste uit het leven te halen. Ik hou van mode, maar ik ben niet oppervlakkig. Whoa, het is echt een opluchting om me niet meer zo druk te moeten maken om wat anderen van me denken.”

Is je leven veranderd nu je je minder druk maakt om wat anderen van je denken?
“Ik zou dan waarschijnlijk niet in de mode werken. Nadat ik afgestudeerd was in Interieur Styling aan Academie Artemis, begon ik met solliciteren voor een ‘echte’ baan. Dat ging niet zo als ik had gehoopt. Ik bedacht dat het een goed idee zou zijn om een stage te doen totdat ik een baan had gevonden. Ik solliciteerde op een social media stage bij een modemerk en werd afgewezen. Het was ontzettend frustrerend om zelfs voor een stage te worden afgewezen, vooral omdat ik wist dat ik het in me had. Enough is enough. Vanaf dat moment begon ik actief foto’s te delen van mijn outfits en alles wat mij inspireerde op mijn Instagram @jolielot. Dat is nu zo’n jaar geleden en ik heb ondertussen 55k volgers, binnen een jaar heb ik er 50k bij gekregen.”

Jolielot Marlot Willems Eve Tomaszewski The Goaldiggers Club

Heb je advies voor meer followers op Instagram?
“Ik krijg enorm veel traffic van merken die mijn foto regrammen wanneer ik een item van ze aan heb. Daarnaast probeer ik bijvoorbeeld mijn ontbijt er zo goed mogelijk uit te laten zien. Je zou altijd een minuutje extra moeten nemen om je foto goed te stylen.”

Is dat niet valsspelen?
“Absoluut niet. Ik geloof dat mijn kracht is dat ik altijd trouw blijf aan mezelf. Dat heeft me op dit punt gebracht en zal me ook verder brengen. En natuurlijk moet je er hard voor werken. Ik verdien geld met styling klussen, advertorials op mijn blog en gesponserde posts op Instagram. Maar ik heb nog steeds een baantje in een pannenkoekenbakkerij nodig om mijn rekeningen te kunnen betalen. Soms word ik niet betaald voor werk dat ik doe, zo werkt de modewereld nu eenmaal, dat vind ik prima. Ik doe niet alles zomaar voor niets. Ik ben erg selectief. De klus moet me inspireren of iets anders brengen. Het klinkt misschien egocentrisch, maar op dit moment gaat het er alleen om dat ik gelukkig ben. Dat is voor mij nu het allerbelangrijkste. Ik ben op een punt in mijn leven beland waar ik trots ben op mijzelf en niet bang ben om daar voor uit te komen.”

The Goaldiggers Club Jolielot Marlot Willems

Je moet jezelf waarderen…
“Als jij het niet doet, wie dan wel? Ik ben nu vrijgezel na tweeëneenhalf jaar een relatie te hebben gehad. Ik dacht dat hij the one voor me was en dat ik niet zou kunnen leven zonder hem, maar ik voel me sterker dan ooit na het beëindigen van mijn relatie. Een hoop vrouwen blijven in ongezonde relaties uit angst om alleen te zijn. Tegen die vrouwen wil ik zeggen: ‘Doe wat je moet doen. Wees niet bang. Je hebt tegenslagen nodig om te kunnen groeien.’ Ik voel me nu beter dan ooit. Ik kan nu alles doen wat ik wil doen en ik hoef daarbij geen rekening te houden met een ander. Als ik volgende maand zin heb om naar Bali te gaan, dan ga ik gewoon. De wereld staat voor me open.”

 

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic