Word member Sluit je aan bij de club

Mantra Monday met Lieke Pijpers & Thalita van Ogtrop, Founders The Next Closet

Lieke Pijpers en Thalita van Ogtrop proberen altijd het onmogelijke mogelijk te maken. Niets kon deze inspirerende en gepassioneerde ondernemers tegenhouden om The Next Closet te beginnen, een online mode marktplaats voor tweedehands designerkleding. Lieke en Thalita willen met The Next Closet mensen inspireren om hun garderobe te recyclen en mensen bewust te maken van hun shopgedrag. We vroegen aan Lieke en Thalita welke mantra hun de kracht geeft hun goals te bereiken.

Lieke Pijpers en Thalita Ogtrop aan The Goaldiggers Club
Interview door Esra Buke

Welk mantra helpt jou je goals te bereiken?
Lieke: “We zeggen altijd tegen onszelf ‘Just Do It.’ Hoewel dit het motto is van Nike, is het wel waar. Voor ons ligt de kracht in het actie ondernemen en te blijven geloven in onszelf.”

Waarom is dit jouw mantra?
Thalita: “Lieke en ik nemen graag risico’s in het leven. De mensen om ons heen vragen zich altijd af waar we nu weer mee bezig zijn. Want wanneer we iets willen, doen we het gewoon. En als we echt iets willen bereiken, lukt het ons ook. Natuurlijk hebben we onze momenten waarop we onszelf afvragen ‘Waar zijn we mee bezig?!’ Maar uiteindelijk lukt het ons altijd om te bereiken wat we willen door er hard voor te werken. Voordat we The Next Closet begonnen, wisten we niets over de tweedehands markt, laat staan e-commerce. Geloven in jezelf, je capaciteiten en het gewoon doen; dat heeft ons gebracht tot waar we nu zijn.”
Lieke: “Er zijn zoveel mensen met fantastische ideeën, maar het wordt lastig wanneer je het ook echt moet waarmaken. Er niet te veel over nadenken werkte erg goed voor ons. Als het niet lukt merk je het vanzelf en kan je een oplossing voor het probleem zoeken. Je moet creatief blijven tijdens het proces.”

Kan je een specifiek moment noemen waarop dit mantra jou dichter bij het bereiken van je goals heeft gebracht?
Thalita: “We hebben duizend momenten gehad waarop we niet wisten wat we moesten doen. We hebben bijvoorbeeld ons kantoor wel drie of vier keer binnen twee jaar moeten verhuizen. Dan kregen we plots een telefoontje dat we een nieuw pand moesten vinden binnen een maand. En soms hadden we geen budget meer en moesten we een manier bedenken om de positieve energie en hoop te behouden. Maar uiteindelijk is het ons gelukt! We hebben nu een prachtig nieuw kantoor, een budget en we hebben meer mensen aan ons team toegevoegd.”

Lieke: Soms gaan dingen niet zoals je wilt. Op die momenten lopen we alles even opnieuw door en proberen met een oplossing te komen.
Thalita: We maken een wandeling, halen een koffie, gillen eventjes en proberen dan te kijken naar een oplossing. Het is vergelijkbaar met een Rubik’s kubus. Je blijft er aan draaien tot je het onmogelijke mogelijk hebt gemaakt.”
Lieke: lacht: “Maar niet zonder er een paar grijze haren door te krijgen.”

Waarom zouden mede-Goaldiggers ook volgens dit mantra moeten leven?

Thalita: “Als je je eigen bedrijf begint is het altijd een risico. Maar het is zoiets moois en het stelt je in staat om alles te creëren wat je maar wilt. You can blow your own balloon en het zo mooi maken als je zelf wilt.”
Lieke: “Just do it en zie maar wat ervan komt. Het is oké als het niet helemaal gaat zoals je wilt. Het is oké om te falen. Dan komt er wel iets anders op je pad. Ik denk dat als je bang bent dat het mislukt, het ook zal gebeuren. Just do it and enjoy the ride. Natuurlijk gaat het met vallen en opstaan, de weg naar succes zit vol met hobbels.”
Thalita: “En wanneer je vastzit, vraag hulp aan je omgeving. Dat is ontzettend belangrijk, want er zijn altijd mensen in je omgeving die creatief en intelligent zijn en bereid zijn je te helpen. Just do it, vraag om hulp als het nodig is, maar het belangrijkste is toch wel: enjoy the ride!”

Beeld: Quote

 

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic