Word member Sluit je aan bij de club

Goaldigger Talk: Tjarda Jansen, Founder Tjarda Model Management

In samenwerking met Blake Seven lanceren we een Goaldigger sweater. Deze is te koop via blake-seven.com. Om je in de Goaldigger mood te krijgen interviewden we zeven ambitieuze vrouwen. Deze keer is het de eer aan Tjarda Jansen (30), oprichtster van Tjarda Model Management. We spraken haar over spiritualiteit, tegenslagen en luisteren naar jezelf.  

Interview door Eve Tomaszewski en fotografie door Wayta Patmo

 

_MG_0257new

Ik ben Tjarda, moeder van Chloé. Ik mediteer elke dag. Als ik in tijdnood kom mediteer ik op het toilet of vlak voordat ik in slaap val. Soms mediteer ik op het balkon. Ik vind altijd wel een moment. Ik sla het geen dag over. Het is iets wat je moet doen als je een druk leven leidt. Vooral wanneer je werkzaam bent in de mode-industrie, welke af en toe enorm oppervlakkig en gefocust op uiterlijk is. Het helpt me om mijn innerlijke balans te vinden. Meditatie is ook iets wat ik mijn dochters aanleer. Ik heb mijn eigen modellenbureau, dat is bij toeval zo gekomen. Ik was aan het scouten voor andere modellenbureaus zonder dat ik ervoor betaald kreeg. Een van de eerste meiden die ik ontdekte kreeg een job van €25.000, -. Op dat moment besefte ik me dat ik er geld mee kon verdienen.

_MG_0294new

Wat ik fijn vind aan mijn baan, is dat ik meiden een vrij leven kan bieden waarbij ze de mogelijkheid hebben om meer van de wereld te zien. Dat voelt goed. Naast het scouten leer ik de meiden hoe ze kunnen groeien als model. Het is niet alleen het leren lopen van een show of jezelf kunnen presenteren op een casting, maar ook hoe je ermee om moet gaan als negen van de tien opties voor klussen geannuleerd wordt. Soms is het lastig om te begrijpen dat het niet om hen als persoon of hun uiterlijk gaat wanneer ze afgewezen worden. Soms is iets gewoon out of your hands. Ik kan redelijk goed met tegenslagen omgaan. Je hebt ze ook nodig. Bijvoorbeeld als mijn vriend me zou dumpen, dan denk ik: oké, dan heeft het niet zo moeten zijn. Natuurlijk ben ik verdrietig, maar na een tijdje heb ik geen zin meer in het drama en kies ik ervoor om gelukkig te zijn. Als je je compleet gelukkig voelt, hoef je niets te veranderen. Toen ik mijn modellenbureau opzette had ik een geweldig kantoor in het centrum van Amsterdam. Maar toen realiseerde ik me dat ik er ongelukkig was. Ik deed het eigenlijk alleen omdat ik het idee had dat dit was wat mensen van me verwachtten: een geweldig kantoor in de Jordaan staat super professioneel. Je moet naar jezelf luisteren. Ik realiseerde me dat ik veel prettiger thuis werk. Dus dat heb ik vanaf dat moment gedaan. Ik ben blij dat ik meer tijd met mijn dochter kan spenderen dan de meeste moeders. Nu ze vier jaar is en mijn bedrijf een stuk groter is, ben ik wel weer op zoek naar een kantoor. Maar nu omdat ik het gevoel heb dat ik het nodig heb. Dat is het grote verschil.

_MG_0319

Ik probeer minder in de avond te werken. Als het belangrijk is handel ik het wel af, maar anders kan het wachten. Voor noodgevallen ben ik wel altijd bereikbaar. Toen ik aan het bevallen was, was ik nog steeds e-mails aan het beantwoorden tot ik acht centimeter ontsluiting had. Het werkgedeelte hielp me om niet alleen maar in die bubbel van het krijgen van een kind te zitten, wat overigens fantastisch is hoor. Ik voelde die behoefte om moeder te worden heel erg; ik wilde dat ervaren. Je dagen zijn gevuld met gelach, kinderen zijn echt hilarisch. Het voelt geweldig om moeder te zijn, maar ik hou ook van mijn werk. Soms heb ik dagen dat het me fijn lijkt om een baan te hebben met een vast salaris aan het einde van de maand. Maar tegelijkertijd besef ik me dat ik me dan ontzettend zou vervelen en ik denk niet dat ik voor een baas zou kunnen werken. Misschien voor een half jaar, tot ik ze begin te treiteren, haha.”

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic