Word member Sluit je aan bij de club

Goaldigger Talk: Pink Oculus, Muzikante

In samenwerking met Blake Seven lanceren we een Goaldigger sweater. Deze is te koop via blake-seven.com. Om je in de Goaldigger mood te krijgen interviewden we zeven ambitieuze vrouwen. Vijfde vrouw is Pink Oculus, muzikante, over self-love, zingen onder de douche en haar meest recente ontdekking over haarzelf. 

Interview door Eve Tomaszewski en fotografie door Wayta Patmo 

 

sm _MG_0961

“Ik ben een kameleon. Dat is mijn laatste ontdekking over mijzelf: ik ben niet maar één ding. Ik pas me automatisch aan aan mijn omgeving. Als ik heel lang met een groepje mensen omga, ga ik me ook zo gedragen. Dat is de actrice in mij, ze verzamelt karakters. Je zou kunnen zeggen dat ik geen identiteit heb, maar zo zie ik dat niet. Ik heb bepaalde waarden die ik belangrijk vind in het leven. Liefde voor jezelf staat voor mij op nummer één. Ik luister goed naar mijzelf, vind het fijn om alleen te zijn. Ik mediteer en doe ademhalingsoefeningen om tot mijzelf te komen. Ook vind ik veel rust in zingen. Dat is voor mij echt therapie. Het geluid van je eigens stem spreekt tot je hele lichaam. Als de wereld mij even teveel wordt, ga ik zingen en word ik weer helemaal zen. Het herinnert me eraan dat het leven niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Pink Oculus The Goaldiggers Club Blake Seven

Ik ben opgegroeid met soul muziek, dat draaide mijn moeder altijd. Ik hoorde veel Dinah Washington, Sam Cooke en Marvin Gaye. Het was nooit stil in huis. Ik kwam er op latere leeftijd pas achter dat ik zelf ook kon zingen. Mijn moeder zegt wel dat ik als baby altijd geluid aan het maken was, maar dat doen alle baby’s, dus ik weet niet of dat telt, haha. Op mijn dertiende begon ik in de badkamer te zingen. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik het ook durfde voor publiek. Op mijn vijftiende stond ik voor het eerst op een podium. Ik was doodsbang en ben eraf gerend. Uiteindelijk ben ik er terug opgeklommen en heb het optreden afgemaakt. Tegen mijn jongere zelf zou ik willen zeggen om op je gevoel af te gaan in plaats van altijd nadenken. Je gevoelens zijn je grootste gids in het leven. Wat je gevoel zegt, zou de rode draad in je leven moeten zijn. Tegenwoordig voel ik me vrij en gelukkig op het podium. Zingen is mijn leven. Een hoop mensen zouden die vijftienjarige van vroeger niet meer herkennen.

Pink Oculus The Goaldiggers Club Blake Seven 2

Er zijn momenten geweest waarop ik eraan twijfelde of muzikant zijn wel voor mij was weggelegd, maar dat hoort erbij. Iedereen heeft negative selftalk, het gaat erom hoe je ermee omgaat. Les Brown, een motivational speaker waar ik vaak naar luister, zegt altijd:  “You have to stand up inside yourself and say: ‘Shut up!'” Dus dat doe ik op dat soort momenten Als er een negatieve gedachte opkomt zeg ik tegen mezelf: “Ik ben aan het werk, je stoort me.” En dan ga ik weer verder met schrijven van songs.

Mijn droom is om als Pink Oculus een wereldwijd begrip te worden. Het gevoel te hebben dat ik iets heb bijgedragen. Ik wil herinnerd worden wanneer ik er niet meer ben. Ik wil iets nieuws toevoegen aan de muziek en net zo’n impact op de wereld hebben als bijvoorbeeld Bob Marley.” 

Pink Oculus The Goaldiggers Club Blake Seven 3

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic