Word member Sluit je aan bij de club

Goaldigger Talk: Emilie Sobels, Founder #workmode

In samenwerking met Blake Seven lanceren we een Goaldigger sweater. Deze is te koop via blake-seven.com. Om je in de Goaldigger mood te krijgen interviewden we zeven ambitieuze vrouwen. Deze keer is het de beurt aan Emilie Sobels (27), oprichtster van #workmode, over haar eerste onderneming, aversie tegen autoriteit en katers.

Interview door Eve Tomaszewski en fotografie door Wayta Patma

 

_MG_0655

“Ik ben echt een aanpakker. Ik hou ervan als dingen snel gaan. Ik ben een duizendpoot en verveel me snel als ik maar met één ding bezig ben. Zo ben ik eigenlijk altijd geweest. Als kind was ik al ontzettend druk. Mijn moeder grapte vroeger: ‘Emily heeft geen tijd om naar school te gaan.’ Toen ik op de basisschool zat, was ik veel te druk met spelen met barbies, lego en poppen. Op mijn elfde had ik mijn eerste eigen bedrijf; Emilie’s Homes, een architectenbureau. We hadden thuis een oude computer waar je alleen op kon typen; streepjes, minnetjes, plusjes, schuine strepen etc. Ik arrangeerde die op zo’n manier dat er huizen en bomen ontstonden. Samen met mijn vader ging ik vervolgens naar de supermarkt en printte het dan vijftig keer uit.

_MG_0666

Ik heb een autoriteitsprobleem, haha. Ik kan er echt niet tegen als iemand mij vertelt hoe het moet. Ik heb de ruimte nodig om mijn eigen visie te volgen en te doen wat ik graag wil en kan. Daarom heb ik #Workmode geopend, een workspace voor creatieve vrouwen die in de online business werken. Door hen een eigen kantoor te bieden, hoeven ze niet thuis de hele dag in pyjama rond te lopen, haha. Dat deed ik ook altijd als ik thuis aan het werk was, en dat werkt niet echt motiverend. Bij #Workmode kunnen ze hun werkzaamheden verder ontplooien en gebruikmaken van elkaars netwerk. Je moet je laten inspireren door andere vrouwen, in plaats van hen te zien als competitie. Maar ik denk dat het allerbelangrijkste is, dat je jezelf niet beperkt door regels. Ik denk ook dat je continue je ambities en doelen moet bijstellen. Ik weet in een grove lijn waar ik naartoe wil, maar heb niet zoiets van: over vijf jaar wil ik dit en dat hebben. Tuurlijk zijn er bepaalde mijlpalen die ik hoop te behalen, maar ik heb geen vast plan om dat te bereiken. Ik zie wel hoe dingen gaan. Misschien doe ik over een paar jaar wel iets heel anders. Ik weet het niet en dat vind ik ook de charme, en het houdt me scherp.

_MG_0683

Ik heb dagen dat ik het allemaal even niet meer weet en het liefst onder de dekens wil blijven liggen, maar zodra ik mijn huis uitga kan ik dat loslaten en voel ik me weer de sterke Emilie. Het is prima om stil te staan bij risico’s, maar uiteindelijk is het vooral gewoon doorgaan. Ik heb het dan over werk. Ik voel me nooit verplicht om op vrijdagavond uit te gaan. Werk neemt zoveel tijd in beslag, dat mensen me soms echt even aan mijn haar mee moeten sleuren. Ik vind het lastig om afstand te nemen van mijn verantwoordelijkheden, omdat ik elke dag gefocust wil zijn. Daarnaast zijn de katers ook een stuk erger nu ik wat ouder wordt, haha. Daarom vind ik het fijner om gewoon een paar dagen de stad uit te gaan. Het liefst naar het huisje van mijn familie in Zeeland, in the middle of nowhere. Er is daar echt niets. Geen prikkels, geen koffietentje waar ik naartoe moet omdat het nieuw is en ze er mooie tafels hebben waarop ik mijn cappuccino goed kan fotograferen, wat een bullshit eigenlijk. Ook tijdens hardlopen met muziek kan ik mijn hoofd goed leegmaken. Ik vind zelfs een waxbeurt ontspannend. Heel raar, want dan lig je daar, haha. Maar het is gewoon even een momentje voor mijzelf. Natuurlijk doet het waxen pijn, maar het is wel een half uurtje waarin ik niet mijn mobiel kan checken en met het meisje over koetjes en kalfjes kan praten. Een goed glas rode wijn helpt ook, vooral een Italiaanse Valpolicella. Ik wil graag een comfortabel leven leiden. Natuurlijk wil ik op de eerste plaats gezond en gelukkig zijn. Maar ik wil ook, met werk dat ik leuk vind, genoeg geld verdienen om later een fijn leven met mijn kindjes en man te kunnen hebben.”

_MG_0712

Bewaren

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic