Word member Sluit je aan bij de club

The Goaldigger: Tess Duinker, Editor in Chief Fashionscene

In samenwerking met Blake Seven lanceren we een Goaldigger sweater. Deze is te koop via blake-seven.com. Om je in de Goaldigger mood te krijgen interviewden we zeven ambitieuze vrouwen Deze keer spreken we Tess Duinker (35) over het zijn van een crazy cat lady, de beste beslissing van haar leven en verhuizen naar New York.

Interview by Eve Tomaszewski and Photography by Wayta Patmo

_MG_0583

“Ik ben Tess, een crazy cat lady. Ik ben gek op katten. Ik heb er zelf twee. Ik heb een huis in Amsterdam met een tuintje waar ze lekker in bomen kunnen klimmen. Anyway, ik werk als hoofdredactrice van Fashionscene.nl. Ik stuur een team aan van acht meiden die het laatste modenieuws brengen en ik ben het publieke gezicht van de website. Nu heb ik daar geen problemen meer mee, maar de 21-jarige ‘ik’ had het niet getrokken om zo in de spotlight te staan. Ik was toen niet zozeer onzeker, maar meer bescheiden en helemaal niet met mijn uiterlijk bezig. Ik knipte mijn eigen haar kort en droeg een bril. Dingen zijn nu wel veranderd, haha. Ik leefde ik een klein dorpje, had al zeven jaar een vriend, toen ik op mijn 25e de kans kreeg om voor mijn baan bij H&M als Visual Merchandiser in Canada te gaan werken. Ik besloot ervoor te gaan. Toen was het bye dorp, bye vriend. Beste wat ik ooit heb kunnen doen. Ik heb erdoor geleerd om op eigen benen staan.

_MG_0626

Na mijn job bij H&M ging ik aan de slag als interne communicatiespecialist voor een Amerikaans bedrijf, omdat ik vond dat ik iets moest doen met mijn studie Nederlands. Mijn stijl transformeerde van sneakers en skulls naar zakelijk. Ik zat aan tafel met zakenmannen en creativiteit was daar een vies woord. Dat ik na vijf jaar werd wegbezuinigd, kwam me dan ook eigenlijk goed uit. Nu ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Ik zie mijn vrienden wel minder vaak en heb er ook een paar verloren door het werk dat ik doe. Ik zie dat als de flow van het leven. Het hoort denk ik bij ouder worden; je erkent wat goed voor je is en laat lekker los wat niet goed voor je is. Het is prima om af en toe paniekmomenten te hebben, maar get over it. Leer van het verleden en blijf er niet in hangen.

_MG_0637

Ik ben niet overambitieus. Heb niet het gevoel dat ik overal moet zijn om relevant te blijven. Ik bewaak mijn agenda door ‘nee’ te zeggen en een avondje gitaar te spelen of poëzie te schrijven. Ik schrijf dan over liefde, menselijke contacten en de natuur. Het is mijn ontsnapping aan de wereld van nu die draait om uiterlijk vertoon. Ik hou ook heel erg van kanoën. Ik heb mijn eigen kano waarmee ik door het bos vaar. Maar ik kan in alles wel avontuur vinden. Op een dinsdagavond kan ik ineens bedenken dat ik zin heb in lasagne, in Antwerpen. Dan rij ik er gewoon naartoe. Voor mij is dat puur geluk. Maar mijn hang naar avontuur brengt me ook wel eens in de problemen. Toen ik een maand in New York was bedacht ik me ineens dat ik Times Square nog niet bezocht had. Ik moest en zou erheen, maar weigerde een kaart te gebruiken omdat ik alles graag zelf wil ontdekken. Ik verdwaalde uiteraard en ben in Madison Square Park tegen een boom gaan zitten. Vervolgens heb ik huilend mijn broertje gebeld of hij op Google Maps kon kijken hoe ik in godsnaam bij Times Square moest komen. Toen heeft hij me door de straten geleid.

We moeten zoveel van onszelf, en worden daar vaak niet eens gelukkig van. Toen ik er eindelijk was vond ik Times Square helemaal niks. Ik heb midden op Times Square heel hard om mezelf gelachen. Ik zou ooit nog wel naar New York willen verhuizen. Ik denk dat dat ook wel gaat gebeuren, maar alles moet op zijn plek vallen. Ik heb nog nooit voor een baan hoeven te solliciteren. Ik ben altijd gevraagd voor banen en vertrouw erop dat dingen op mijn pad komen. In die zin lijkt dat misschien niet echt bij een Goaldigger te passen, maar ik ben er wel één. Een hele rustige die heel erg in karma gelooft, haha.”

_MG_0615

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic