Word member Sluit je aan bij de club

Goaldigger Talk: Claire Slootheer, DJ en Founder Iconic Studios

In samenwerking met Blake Seven lanceren we een Goaldigger sweater. Deze is te koop via blake-seven.com. Om je in de Goaldigger mood te krijgen hebben we zeven ambitieuze vrouwen geïnterviewd. De tweede is Claire Slootheer (31), co-founder van Iconic Studios, over focus, learning by doing en luisteren naar je hart. 

Interview door Eve Tomaszewski en fotografie door Wayta Patmo

“Ik ben een workaholic slash DJ slash vrouw slash vriendin slash moeder. Ik krijg vaak de vraag hoe ik dat allemaal doe. Het antwoord: plannen. Anders is het onmogelijk de dingen te doen die ik doe. Ik werk met een papieren agenda, mijn iPhone agenda en Excel sheets waar per uur in staat wat ik doe, wanneer en met wie. Ik heb alles zo strak gepland dat er niets tussendoor kan komen. Natuurlijk is er ruimte voor andere dingen, maar op een ander moment. Anders word ik gek. Structuur is voor mij het allerbelangrijkste als ik dit tempo wil volhouden.

_MG_0481

Samen met Candy Reding heb ik mijn eigen PR bureau genaamd Iconic Studios en in de weekenden werk ik samen met een vriendin onder de naam ‘Cat Carpenters’ als DJ. Eerlijk gezegd ben ik een waardeloze PR dame, haha. Ik kan alleen merken vertegenwoordigen die ik echt leuk vind. Als ik aan het dj-en ben, drink ik alleen merken die ik vertegenwoordig, omdat ik die ook echt het lekkerst vind. Als ik thuiskom om 5:30 ‘s ochtends na een boeking en mijn dochter wordt twee uur later wakker, wil ik leuke dingen met haar doen. Omdat ik geen moeder ben die vijf dagen thuiszit, wil ik de vrije tijd die ik heb met haar doorbrengen, maar dan ben ik ‘s avonds wel gesloopt. Laatst had ik een massage geboekt, onder werktijd, om even te ontspannen. Vroeger vond ik werk het allerbelangrijkste. Ik was op elk mode event aanwezig. ‘Ja’ zeggen tegen alles kan je ver brengen, maar uiteindelijk moet je wel keuzes maken omdat je geen vijfhonderd dingen tegelijk kan doen. Dat is onmogelijk. Je moet gefocust blijven.

_MG_0428

Bijna al mijn zakelijke keuzes maak ik op intuïtie. Ik zou niet weten hoe ik het anders moet doen. Ik ben zo ver gekomen omdat ik naar mijn hart luister. Of dat belangrijk is? Geen idee, maar het werkt voor mij. Iconic Studios heeft in twee jaar een geweldig portfolio opgebouwd. Daar kwam geen businessplan aan te pas. De drie maanden die je besteedt aan het maken van een mooi businessplan, kan je ook gebruiken om te bedenken wat je daadwerkelijk nodig hebt om te bereiken wat je wilt. Ik ben voorstander van dingen doen. Learning by doing. Ik heb nooit mijn studie afgemaakt. Natuurlijk is een opleiding belangrijk, maar ik heb een hoop stages gelopen. Ik werkte meer dan zes dagen per week en ik kwam maar net rond. Het was zwaar, maar worth it.

_MG_0395

Het krijg een enorme kick als ik een interview zie in een blad met Tommy Hilfiger, een van onze cliënten! Ik ben enorm trots op wat ik heb bereikt tot nu toe en dankbaar voor de mensen die me supporten. Mijn gezin, familie en vrienden staan op nummer één, zelfs nu ik ze wat minder zie. Daar kan geen Chanel tas tegenop. Ik vind het leuker om de tassen die ik heb later aan mijn dochter te geven, dan dat ik ze nu zelf gebruik. Wat ik nog zou willen bereiken? Een top 40 hit scoren met de Cat Carpenters!”

_MG_0447

 

Bewaren

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic