Geef jouw zakelijke garderobe een upgrade met deze 4 tips 

Business looks saai? Echt niet. Coco Chloë Aarts, Corporate Communications Director van L’Oréal Nederland, vertelde ons al eerder dat zij met haar vrouwelijke en kleurrijke looks in alles behalve sobere mantelpakjes loopt. Wil jij dat ook en je business look een upgrade geven? Wij delen 4 tips die je zakelijke garderobe net even wat spannender maken.

Bron: Acielle / STYLE DU MONDE

1. Koop 1 pak, krijg 3 looks

Wij zakenvrouwen mogen in onze handjes knijpen, want pakken zijn helemaal hot. Van jaren ’80 blazers met brede schouders tot aan oversized pakken in felle kleuren; er is genoeg keus. Wat helemaal fijn is, is dat je met één pak drie outfits hebt. De ene dag kun je  het pak in zijn geheel dragen, de andere dag draag je de blazer met een rok en weer de volgende dag combineer je de pantalon met enkel een mooie blouse.

2. Investeer in accessoires en schoenen

Kwalitatief goede pakken en mooie business kleding vind je nu ook in high-street winkels als Mango, COS of Zara. Besteed daarom liever wat meer geld aan mooie accessoires en schoenen. Deze draag je bovendien veel vaker. Bedenk wel dat bij een business look vaak less, more is. Het is niet prettig om de hele dag op je laptop te moeten tikken terwijl er tien grote armbanden aan je pols bungelen.

3. Plan je stomerij bezoek

Je outfits kunnen nog ó zo mooi en peperduur zijn, maar als het niet fris ruikt of kreukelt, kun je net zo goed een joggingpak aandoen. Plan daarom eens per maand een bezoek aan je lokale stomerij. Je zult zien dat er een wereld voor je opengaat; je kleding lijkt zo goed als nieuw.

4. Bedenk jouw ultieme uniform

Soms heb je dagen dat je het echt niet weet. Je hebt het gevoel dat je alles al een keer hebt aangehad en niks staat leuk. Voor die noodgevallen is het handig om een standaard back-up plan te hebben. Ga voor jezelf na welke outfit je iedere dag zou kunnen dragen, zonder je onprettig te voelen. Is dat een zwarte coltrui met een wijd uitlopende pantalon, of een witte blouse met een kokerrok? Maak van die ene fijne outfit je uniform; een klassieke outfit die je nooit zat wordt. Wie weet wordt het zelfs je signature look.

Let’s Talk

Hoe ziet jouw zakelijke garderobe eruit? Deel het hieronder in de comments.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

BewarenBewaren

 

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic