Wat is een virtual assistant en waarom zou je er één aannemen?

We netwerken via LinkedIn, etaleren ons portfolio op Instagram en we Skypen met onze klanten om de laatste hand te leggen aan dat grote project: onze work life verplaatst zich steeds meer naar online. Up and coming is dan ook de virtual assistant. Wij vertellen je alle ins and outs.

Virtual assistant

Het in stand houden van je work – life balance bleef een terugkerend topic tijdens de laatste editie van de Goaldigger Sessions. Als ondernemer moet je namelijk zélf alle balletjes omhoog houden en -als het aankomt op je business- you know best. Toch kan het waardevol zijn om bepaalde zaken uit handen te geven. Niet alleen om meer rust te creëren, maar júíst om je business te doen groeien. “Met een team kun je excelleren”, was bijvoorbeeld één van de waardevolle lessen die Olcay Gulsen meegaf tijdens de Goaldigger Sessions. Niet gek dat de virtual assistant steeds populairder wordt. Dit zijn de belangrijkste facts over dit up and coming beroep:

1. Je hebt altijd en overal een back-up

Een virtual assistant is een persoonlijke assistente die op afstand werkt. Om deze reden perfect voor bijvoorbeeld ZZP’ers die zelf in een plaatselijk koffietentje of thuis aan de eettafel werken en geen ruimte hebben om een extra bureau aan te schuiven. Een virtual assistant kan in principe werken whenever en wherever. Een dedicated virtual assistant is echter wel iemand met wie je echt op lange termijn een samenwerking aangaat. Een on-demand virtual assistant springt in wanneer jij aan de digitale bel drekt.

2. Je hebt meer tijd (en energie) om je te focussen op je krachten

Een virtual assistant neemt taken uit handen waar je zelf geen tijd voor hebt of liever geen energie in zou willen steken. Denk bijvoorbeeld aan administratieve taken zoals het opmaken van facturen en het verwerken van bonnetjes, maar bijvoorbeeld ook -afhankelijk per virtual assistant- met het up-to-date houden van je website. Zo heb jij meer tijd om jezelf te focussen op dingen waar je écht goed in bent.

3. Je bent écht een team

Praktiserende virtual assistants zijn over één ding duidelijk: ze zijn geen veredelde voetvegen, maar een (eerste) stap naar het creëren van jouw dream team. Een waardevolle aanvulling voor ondernemers die niet alleen graag wat taken uit handen willen geven, maar óók op zoek zijn naar een sparringpartner om hun business te doen excelleren.

Hoe je jouw perfecte business match vindt? Stel een vacature op en deel deze via jouw kanalen op social media, of kijk op een website als Moneypenny. Hoe je jouw perfecte business match vindt? Stel een vacature op en deel deze via jouw kanalen op social media, of kijk op een website als Moneypenny. Dit handige platform voor goaldiggers helpt jou zoeken naar de perfecte business match. Bovendien kun je via Moneypenny niet alleen een virtual assistant inhuren, maar ook ander werk dat bij jou op je to-do lijstje blijft steken uitbesteden. Slim, efficiënt en het bespaart je bovenal een heleboel energie die je liever aan andere dingen besteed. Zoals jouw business. Kijk ook eens op Moneypenny hoe zij jouw business naar the next level kunnen tillen.

Go for it, goaldigger!

Afbeelding via: http://agyeics.tumblr.com/post/56679667814/when-in-doubt-sketch

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic