Word member Sluit je aan bij de club

4 tips voor een positieve reply op je e-mail

Met deze vier simpele tips schrijf jij vandaag nog die killer e-mail waarop je een positieve reply krijgt.

Beeld via http://diana212m.blogspot.nl/2017/02/satin-and-silk-type-of-spring.html

1. Maak het persoonlijk

Verdiep je van tevoren in de persoon die je mailt. Doe research naar zijn of haar visie, interesse of doel en speel daar op in. Zo laat je zien dat je je huiswerk hebt gedaan en bewijs je dat je geen copy/paste mail stuurt. Mensen waarderen het als je de tijd hebt genomen om je in hen te verdiepen. Maak duidelijk waarom je die persoon mailt en niet iemand anders. Zo geef je de ander een uniek gevoel, waardoor diegene eerder geneigd is om je te helpen.

2. Benoem de raakvlakken

Mensen staan meer open voor mensen waar ze een link mee hebben. Realiseer je dat jij al weet wie die persoon is, maar hij of zij niet weet wie jij bent. Heb je gemeenschappelijke kennissen? Ben je lid van dezelfde Facebook groep? Kom je uit de dezelfde woonplaats? Benoem het. Door dit te doen, klink je al minder “onbekend” en creëer je verbinding en vertrouwen.

3. Houd het kort

Je mail moet ongeveer de lengte van een mobiel beeldscherm hebben. Hoe minder tijd en energie het voor de ander kost om het te lezen, hoe beter. Duurt het langer dan een minuut om het te lezen? Dan kun je jouw e-mail beter inkorten. Tip: als je schrijft zoals je iemand zou aanspreken in real life dan schrijf je mails beknopter. Houdt de volgende opbouw aan; een korte introductie, benoemen gemeenschappelijke kennissen en/of interesses en stel je concrete vraag.

4. Maak het makkelijk om “ja” te zeggen

Zorg ervoor dat je vraag redelijk is en maak het makkelijker om ‘ja’ te zeggen. Wil je afspreken? Stel meteen een aantal data’s, locaties en tijdstippen voor. Bijvoorbeeld: “Ik kan op maandag en dinsdag tussen 8 en 11 in het W hotel. Laatste check: draai de rollen om voordat je op de verzendknop drukt. Bedenk hoe jij zou reageren op de mail die jij stuurt. Is het antwoord ja? Go!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic