Yes, you can! Zo stel je de perfecte nieuwsbrief samen

Heb jij al een nieuwsbrief voor jouw bedrijf? Doen! Het is een must voor je business, zo stelde girlboss Aranka van der Voorden tijdens de Goaldigger Sessions. Dit zijn haar tips om de perfecte nieuwsbrief samen te stellen.

1. Bepaal je doelgroep
“Formuleer duidelijk wie je doelgroep is en wees hierin zo specifiek mogelijk”, was Aranka’s eerste tip tijdens de Goaldigger Sessions.“Toen ik een nieuwsbrief voor Jogha opstelde was dit niet voor ‘vrouwen tussen de twintig en dertig die sporten’, maar zoiets als ‘Evi, 26 jaar, sport twee keer per week maar is geen health freak, houdt van een wijntje op vrijdagavond’. Door één persoon duidelijk voor ogen te houden, kun je sterkere content maken die echt aanspreekt.”

2. Creëer sterke content
“Bij een nieuwsbrief draait het geheel om het ‘know-like-trust’-principe”, vertelt Aranka. “Sterke content is dus belangrijk, zodat je doelgroep je niet alleen kent maar ook daadwerkelijk ‘leuk’ gaat vinden. Wanneer je dit goed doet, bijvoorbeeld door persoonlijk te zijn, kun je in het ideale geval zelfs hun vertrouwen winnen. In deze fase zullen zij ook eerder een dienst of product van je afnemen.”

3. Geef iets weg
“Maak van je nieuwsbrief geen veredeld reclamebord, maar zie het als een platform om content te delen die je via een ander kanaal nog niet kwijt kunt”, tipt Aranka.“Inmiddels zijn er zoveel nieuwsbrieven in de digitale omloop dat het echt van toegevoegde waarde moet zijn om je doelgroep geïnteresseerd te houden. Eén van de dingen om dit te doen, is om iets weg te geven. Dit hoeft niet eens iets fysieks te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een eBook of simpelweg een belangrijk inzicht zijn waar jouw doelgroep echt iets aan heeft. Dit maakt je abonnees nieuwsgierig wat je nog meer te bieden hebt op het moment dat ze wél voor een dienst of product betalen.”

4. Wees origineel
“Maak gebruik van jouw unfair advantage”, zegt Aranka. “Wat heb jij te bieden wat een ander niet heeft? Maak daarnaast niet gebruik van standaard call-to-actions als ‘Abonneer nu op de nieuwsbrief’, maar juist zoiets als ‘Stay fit met onze maandelijkse nieuwsbrief vol inspiratie, exclusief shopnieuws, aankondigingen en updates.’ Dit maakt het veel interessanter voor je doelgroep om zichzelf in te schrijven.”

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic