Zo ontdek je je unfair advantage

Iedere ondernemer beschikt over een unfair advantage. Een niet per se aan te leren skill of personality trait die jou onderscheidt van de rest. Zo ontdek je jouw unfair advantage.

Beeld: Moderosa via instagram.com/moderosaofficial

Zoals Aranka van der Voorden, oprichter van Jogha, Fitgirlcode en Pretty Ambitious, vertelde tijdens de Goaldigger Sessions is het belangrijk om als ondernemer jouw unfair advantage te ontdekken. Hetgeen wat jou, en hierdoor ook jouw onderneming, onderscheidt van anderen. Het goede nieuws: iedereen heeft een unfair advantage. Of dit nu kennis, ervaring of een aangeboren talent is.

Waarvoor ben jij de go to goaldigger?
Om je unfair advantage te ontdekken is het belangrijk om voor jezelf te formuleren waarvoor jij de go to goaldigger bent. Waarvoor kloppen mensen bij jou aan de deur? Is het omdat jij als geen ander SEO proof webteksten kunt schrijven? Alle ins en outs weet over cryptomunten? Of juist een heel sterk netwerk hebt en altijd de juiste mensen met elkaar weet te verbinden?

Specialisatie is hierbij belangrijk. Jij bent niet de enige die sterke webteksten kan schrijven, maar misschien wel de enige die een achtergrond heeft in de juridische sector. Hierdoor heb jij een zekere voorsprong op je tekstschrijvende concurrentie, omdat jij je creativiteit kunt combineren met je juridische kennis. And if you got it, flaunt it. Potentiële opdrachtgevers en cliënten willen helderheid. Jouw unfair advantage kan dé reden zijn waarom een investeerder jou verkiest boven de concurrentie.

“Als ondernemer is het belangrijk om aan opdrachtgevers en cliënten duidelijk te maken wat jouw unieke kracht is. Zo onderscheid je jezelf van de rest”, aldus Danique Wiltink, mede-oprichter van Nimbles en die onlangs nog een LOEY Talent Award in ontvangst mocht nemen. Ook Maddie Raedts, founder van Influencer Marketing Agency, gaf tijdens haar talk tijdens de Goaldigger Sessions het belang van de unfair advantage aan. “Aanvankelijk waren we de enige op de markt, maar ons unfair advantage zorgt er nog vandaag de dag voor dat merken voor ons kiezen en niet voor een ander. Niet alleen door onze ervaring en kennis, maar ook omdat wij ons profileren als influencer agency voor high-end merken.”

It’s time to get back to work: wat is jouw unfair advantage?

Bewaren

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic