Tips voor het managen van meerdere projecten van Esmee Trouw, blogger en founder Supermooi Media

Esmee Trouw (22) is fulltime blogger met ruim 38.000 volgers op Instagram en oprichtster van social media bureau Supermooi Media. Naast het runnen van een eigen blog en social media bureau is ze presentatrice voor het programma Recht uit Rotterdam en druk met het starten van alweer haar vierde project waar ze helaas nog niets over kwijt kan. Wanneer je meerdere projecten naast elkaar doet, lopen taken en to do’s door elkaar en kun je overwhelmed raken. Hoe je dit voorkomt? Esmee deelt vier tips voor het managen van meerdere projecten tegelijk.

Bron: Esmee Trouw

1. Zorg dat je prio’s helder zijn

Esmee: “Ik houd overzicht door lijstjes te maken. Zo maak ik aan het begin van de week een prioriteiten lijst en daarnaast een creatieve lijst. De opdrachten waarvoor ik een deadline heb, zet ik op volgorde op de prio lijst. De creatieve lijst bestaat uit taken die een toegevoegde waarde hebben voor mijn bedrijf, maar niet prioriteit zijn. Dit zijn bijvoorbeeld projecten die nog opgezet moeten worden of dingen die ik kan doen om mijn kennis te verbreden. De dingen die tussendoor gedaan moeten worden, maar geen prioriteit zijn, zet ik wel meteen op mijn to-do lijst. Hierdoor is het direct uit mijn hoofd en kan ik mij  concentreren op wat wel prioriteit is. Ik maak voor elke dag een nieuwe to do lijst, want er kan zomaar een last minute project komen dat ineens prioriteit heeft.”

2Creëer ritme en structuur

Esmee: “Met discipline en structuur kan ik mijn projecten veel beter aanpakken. Wanneer ik elke dag anders start, is het lastig die structuur te houden. Het werkt goed om een ritme te creëren. Ik word bijvoorbeeld elke dag rond hetzelfde tijdstip wakker en houd voor elke dag dezelfde tijdsplanning aan. Wanneer je meerdere projecten tegelijk doet, kun je niet dingen op zijn beloop laten gaan. Het is belangrijk om gedisciplineerd te werken en de structuur goed vast te houden.”

3. Zorg voor voldoende afwisseling tussendoor

Esmee: “Deadlines moeten altijd gehaald worden, maar ik zorg ook tussendoor voor voldoende afwisseling. Ik heb wel eens dagen gehad dat ik alleen maar deadlines aan het afwerken was. Na een tijdje ben je hier helemaal klaar mee. Ik heb toen geleerd hoe belangrijk het is om tussendoor ook wat creatiefs te doen. Ik merk dat het mij veel scherper houd als ik mijn deadline afwissel met een creatieve of luchtige taak. Ik pak dan een to do uit de creatieve lijst, zoals een Pinterest board maken of een locatie zoeken voor een fotoshoot. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik iets tussendoor doe waar ik geen scherpe focus voor nodig heb. Maar tegelijkertijd ben ik dan wel bezig met iets dat wat oplevert voor mijn bedrijf.”

4. Vraag om hulp waar nodig

Esmee: “Er is altijd één ding dat je gratis kunt krijgen en dat is een gesprek met mensen.  Toen ik net begon, kon ik nog niets uitbesteden. Ik heb toen mensen tijdens events naar advies gevraagd en alles bijgehouden in mijn notitieboek. Daarnaast heb ik mensen in mijn omgeving om hulp gevraagd als ik ergens niet uit kwam. Ik moest alleen in het begin keihard werken en veel uren maken, om uiteindelijk anderen in te kunnen huren. Ik dacht bij het winst maken aan het kunnen uitbesteden van werk en niet aan het kopen van een designertas of nieuwe schoenen. Door andere mensen op je projecten te zetten, creëer je een bepaalde rust en kun je focussen op andere dingen. Als ondernemer niet overal goed in. Het is dan beter om datgene uit te besteden aan iemand die dit wel goed kan.”

Let’s talk

Hoe manage jij meerdere projecten tegelijk? Deel jouw tips hier onder in de comments!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic