member content

The Goaldiggers Club lanceert de Goaldigger, Make It Work! worksheet: zet Instagram succesvol in voor jouw carrière. Een succesvol Instagramaccount en dito business gaan tegenwoordig hand-in-hand. Hoe creëer je een sterk branded Instagramprofiel? Wat is geheim van een succesvolle contenstrategie? Hoe werk je samen met het algortime? En hoe kan Instagram Stories en Instagram TV bijdragen aan jouw business? Deze en nog veel meer vragen worden dit kwartaal door experts Eline van Doorn(mediabureau Elivado), Jennie Gielen (auteur How To Win The Gram) en Joyce Nafzger (co-auteur #INSTAPROOF) beantwoord. Exclusief voor members van The Goaldiggers Club!

Instagram-expert Eline van Doorn deelt 6 hands-on tips voor een sterk branded Instagram-profiel

Til met The Goaldiggers Club membership jouw Instagame naar the next level met insiders tips van succesvolle experts. Instagram-expert Eline van Doorn is founder van Elivado: een allround creative agency dat zich volledig richt op content, strategie en online zichtbaarheid. Exclusief voor members van The Goaldiggers Club deelt Eline van Doorn hands-on tips voor een sterk branded Instagram-profiel.

1. Beantwoord in je biografie minstens 3 W’s

Eline: “Een potentiële volger moet in één oogopslag kunnen zien wie je bent, wat je doet en waarom ze je zouden moeten volgen. Beantwoord in een notendop wie je bent, wat je doet en bijvoorbeeld -indien van toepassing- in welk gebied je opereert. Neem mijn biografietekst van @elivadonl. “Ik @elinevandoorn (wie) help je met jouw online identiteit (wat) zonder moeilijke marketingtermen (waarom). De kop ‘Online marketing & Webdesign’ maakt meteen duidelijk op welk gebied ik je van dienst kan zijn. Je hebt maar 150 tekens om de aandacht te trekken, dus make it count.

Quick tip van Eline (Tip 2): “Maak in je biografietekst gerust gebruik van emoji’s om het aantal tekens te besparen. Een pijltje die naar beneden wijst kan bijvoorbeeld een tekenbesparende manier zijn om een CTA te duiden.”

3. Maak slim gebruik van de link in bio

Eline: “Je kunt maar één link in je biografie delen, dus maak hier slim gebruik van. Veel mensen maken gebruik van een dienst als linkt.ree waar je verschillende links op één pagina kunt bundelen. Natuurlijk is dit een optie, maar je zou natuurlijk ook zélf binnen jouw zakelijke website een landingspagina kunnen creëren. Je zou hierbij een eventuele webdesigner kunnen vragen om hulp. Let wel: acties moeten direct duidelijk zijn, dus zet deze bovenaan. Denk bijvoorbeeld aan ‘Koop hier tickets voor The Goaldiggers Club Session’ of ‘Download hier mijn e-book’.

eline van doorn instagram tips instagram-profiel tips

4. Zorg voor een CTA in je biografie

Eline: “Wat ik vaak tegenkom is dat mensen zonder begeleidende tekst een link in hun bio zetten. Zonde, want hierdoor is de klikrelevantie onduidelijk. Zorg er daarom voor dat boven de link in bio een duidelijke CTA (call-to-action red.) staat. Denk aan ‘Koop mijn boek’, ‘Neem contact met mij op’ of ‘Huur mij in’.

Quick tip van Eline (Tip 5): “Maak in je profieltekst in één oogopslag duidelijk hoe mensen contact met je kunnen opnemen. Dit kan ook door te verwijzen naar een contactformulier die te vinden is in jouw ‘link in bio’. Dit maakt je toegankelijk en hiermee interessant voor werkgevers.”

6. Wees persoonlijk

Eline: “Mensen willen weten wat voor vlees ze in de kuip hebben wanneer ze met iemand gaan samenwerken, dus zorg ervoor dat je duidelijk zichtbaar bent. Zeker als ZZP’er en je het gezicht van je bedrijf bent. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld zoveel content creators: jij bent het geheime ingrediënt om jezelf te onderscheiden van de massa. Jij maakt je bedrijf uniek. De eerste zet? Stap af van je bedrijflogo als profielfoto en laat jezelf zien. Laat ook in je feed regelmatig je gezicht zien. Je onderscheid jezelf met jezelf. En het voordeel van Instagram is dat dit makkelijker is dan ooit te voren. Je hebt online heel snel veel bereik. Vaak meer dan op een netwerkborrel.”

7. Zet Highlights in om jouw merk te versterken

Eline: “Maak je Instagram-profiel af door Highlights in te zetten om de belangrijkste punten uit te lichten die spelen in jouw business. Jouw unique selling points. Bij voorkeur vijf, omdat deze in één oogopslag te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Highlight als ‘Over mij’ of ‘Persoonlijk’ waarin je jezelf en je diensten voorstelt of een verzamelmapje voor portfoliowerk. Zet Instagram Highlights echter ook in om testimonials van tevreden opdrachtgevers en collega’s te delen. Veel mensen bewaren testimonials voor op hun zakelijke website en dit is ontzettend zonde. Juist deze testimonials zijn ontzettend belangrijk om een sterke branded Instagram-profiel te creëren.”

Instagram-expert Jennie Gielen deelt 4 onmisbare tips voor een krachtige Instagram contentstrategie (Publicatiedatum: 18 oktober)

Jennie Gielen is niet alleen een succesvolle influencer (haar handle @jenniefromtheblog heeft op het moment van schrijven ruim 36.000 volgers), maar ook auteur van het e-book How To Win The Gram. Als voormalige founder van haar eigen Instagram Agency heeft deze goaldigger kennis aan beide zijdes van het bureau en weet ze het geheim van een krachtige contentstrategie. In dit artikel deelt ze exclusief met members The Goaldiggers Club members haar meest waardevolle tips én ontvang je exclusief 50% korting op haar e-book.

#INSTAPROOF co-auteur Joyce Nafzger deelt 6 tips om Instagram Stories effectief in te zetten voor jouw carrière (Publicatiedatum: 8 november)

Joyce Nafzger is co-auteur van dé Instagramguide van dit moment: #INSTAPROOF. Daarnaast is ze werkzaam als Creative Producer bij Qontent Matters voor klanten als BaByliss Nederland en Bol.com. Als online know-it-all kent Instagram geen geheimen meer voor haar en in dit artikel deelt ze exclusief met members van The Goaldiggers Club 6 tips om Instagram Stories effectief in te zetten voor jouw carrière.

Femke Kamps

Femke Kamps

Femke Kamps is freelance content creator voor o.a. Apple & Cosmopolitan en auteur van het boek 'Fuck the quarterlife crisis'. Daarnaast heeft ze een persoonlijk blog: Youniqueblog.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic