Dit moet je doen als je netwerken eng vindt

Netwerken is belangrijk voor zakelijk succes, maar niet altijd even makkelijk. Blijf jij netwerken spannend vinden? Je bent niet alleen. Uit onderzoek blijkt dat 49% van de professionals netwerken lastig vindt. Door de volgende dingen te doen, wordt het makkelijker.

1. Bedenk dat je niet de enige bent die netwerken eng vindt

Vind je het eng om alleen naar een event of netwerkborrel te gaan? Bedenk dan dat je niet de enige bent; er zijn altijd meer mensen die alleen komen en het spannend vinden. Maar iedereen staat open voor een praatje. Jij vindt het toch ook leuk als iemand op een event met jou een gesprek begint? Waarom zou iemand anders het dan vervelend vinden als jij een gesprek begint? Als ze ook niemand kennen, zijn ze juist blij met een gesprekspartner. Just go for it!

2. Vraag jezelf af wat het ergste is wat kan gebeuren

Waarom vind jij netwerken spannend? Vaak zijn angsten irreëel en helpt het om jezelf af te vragen wat het ergste is dat kan gebeuren. Stel, iemand wil geen koffie met je drinken of zegt ‘nee’ op een voorstel of samenwerking. Is dat onoverkomelijk? Nee, dat is het niet. Als dat jou overkomt, kan je daar best mee dealen. Laat je ook niet afschrikken door een ‘nee’. Ga gewoon op zoek naar een ‘ja’ van iemand anders.

3. Volg een cursus of een paar coachingsessies

Voor het vergroten van je zelfvertrouwen kan het helpen om een paar coachingsessies te doen of een netwerkcursus te volgen. Netwerken is een skill en niet eentje die iedereen zomaar bezit. Je hebt andere vaardigheden toch ook moeten leren en verder ontwikkelt?Waarom zou je dat dan in dit geval niet doen? Investeer in het verbeteren en ontwikkelen van je netwerk skills.

4. Practice makes perfect

Hoe vaker je iets doet, hoe makkelijker het wordt. Zeker als je een aantal successen boekt in de vorm van nieuwe contacten en samenwerkingen, wordt het steeds minder eng om te netwerken. Duw jezelf dus uit die comfort zone en probeer zoveel mogelijk te netwerken. Kom bijvoorbeeld naar onze tweede editie van Goaldigger Sessions. Wij sluiten ons event af met onze ‘Women on Top’-netwerkborrel, waar jij in gesprek kan met like minded women op een van de coolste locaties van Amsterdam.

Oefen je netwerk skills!

Wil je netwerken en nieuwe contacten opdoen? Kom dan naar Goaldigger Sessions #2 powered by W Amsterdam op zondag 10 september. Dan gaat The Goaldiggers Club in het W Hotel opnieuw live met met masterclasses van inspirerende sprekers, masterclasses en een paneldiscussie. Tussendoor wordt er een healthy lunch geserveerd en we sluiten af met onze ‘Women on Top’-netwerkborrel. De perfecte gelegenheid om oude banden aan te halen en nieuwe contacten te leggen. Na afloop ga je naar huis met een goedgevulde goaldigger canvas bag. Scoor hier je toegangsbewijs. See you there!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Beeld: Sandra Semburg

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic