Tips om productief vanuit huis te werken

Ben jij freelancer of heb je een baan waarbij je af en toe vanuit huis werkt? Werken vanuit huis komt je productiviteit niet altijd ten goede. Omdat er thuis veel afleidingen zijn – even opruimen / de was doen / tv kijken – loop je kans dat jouw to do-lijst aan het eind van dag niet af is. Met de juiste strategie maak jij van thuiswerken een succes. Zo doe je dat!

Ontwikkel een routine

Op kantoor heb je een routine, zorg ervoor dat je thuis ook een routine hebt. Probeer elke dag rond dezelfde tijd met werken te beginnen en zorg ook voor een routine in je werkzaamheden. Doe bijvoorbeeld elke dag als eerste je mail, ga vervolgens aan de slag met je to do-list voor die dag en gebruik de middag voor afspraken buiten de deur.

Maak andere mensen duidelijk dat je thuis wérkt

Jouw thuiswerken kan door andere per ongeluk aangezien worden voor vrije tijd. Dit leidt ertoe dat vriendinnen je appen voor koffie, winkelen of borrelen. Of dat mensen die thuis aanwezig zijn tegen je aan beginnen te praten of dingen komen vragen. Dit werkt ten eerste storend en ten tweede brengt het je constant in de verleiding om iets anders te gaan doen dan werk. Maak dus duidelijk aan de mensen om je heen dat je niet thuis zit te niksen, maar echt zit te werken. Als ze wat van je willen of met je willen doen, kan dat buiten werktijd.

Trek schoenen aan

Met schoenen aan heb je het idee dat je klaar bent om naar werk te gaan. Terwijl een joggingbroek en sloffen aangeeft dat je klaar bent om naar bed te gaan. Met een passende outfit kom je beter in een work flow.

Beperk afleidingen tot een minimum

Zorg thuis voor een rustige werkplek waar je niet gestoord wordt en je genoeg werkruimte hebt. Leg zaken die af kunnen leiden, zoals rommel, wasgoed, tijdschriften etc. uit het zicht. Zorg verder dat je alles wat je nodig hebt voor werk binnen handbereik hebt. Dit voorkomt dat je constant door je huis loopt om dingen te pakken en dan weer afgeleid wordt door andere zaken.

Vergeet niet op tijd te stoppen

Op kantoor ga je op een gegeven moment naar huis en is het werk klaar. Het gevaar aan thuiswerken is dat je niet stopt en maar door blijft gaan. Dit is niet alleen slecht voor je gezondheid, het komt je productiviteit ook niet ten goede. Niemand is na tien uur werken nog gefocust. Zorg dus dat je op een gegeven moment die laptop dichtklapt en tijd neemt voor ontspanning. Vind je dit lastig? Probeer dan elke dag rond dezelfde tijd te stoppen, zodat het een gewoonte wordt of plan ‘s avonds een activiteit met vrienden of een sportklasje. Zo moet je wel stoppen met werken.

Let’s share!

Werk jij vanuit huis en heb jij nog een goede tip? Deel hem dan in de comments hieronder!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Beeld: TobruckAve

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic