Tips om productief te blijven als je moe bent

Sommige dagen heb je energie voor tien, maar we kennen ook allemaal dagen dat je lusteloos achter je laptop zit. Of dit nu komt doordat je slecht geslapen hebt, al weken snoeihard aan het werk bent of een iets te gezellig weekend achter de rug hebt, het komt je productiviteit niet ten goede. Met onderstaande tips haal je alsnog het meeste uit jouw werkdag.

Beeld: Jolielot door riannefotografie.nl

Voorzie je lichaam van brandstof

Als je moe bent kan je last krijgen van suiker cravings. Ook kan het verleidelijk lijken om voor makkelijke ongezonde opties te gaan qua maaltijden. Probeer dit toch niet te doen. Het zorgt namelijk voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel, waardoor je lichaam veel insuline aanmaakt om je bloedsuikerspiegel te verlagen. Het gevolg: de bekende dip. Je voelt je dus uiteindelijk alleen maar slechter. Wat wel helpt? Je lichaam voorzien van goede gezonden maaltijden met langzame koolhydraten (volkoren producten), eiwitten en goede vetten.

Zorg voor voldoende frisse lucht

Van te weinig zuurstof wordt je moe. Voel je je dus al niet zo energiek, zorg dan dat je voldoende frisse lucht krijgt. In een ongeventileerde ruimte is na een half uur de frisse lucht ‘op’. Zet dus een raam of rooster open bij je werkplek.

Take a break

Lunch buiten, haal je favoriete koffie, loop een rondje. doe whatever makes you happy in je lunchpauze!

Werk je makkelijke to-do lijst af

Op dagen dat je niet on top of your game bent, moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Laat dus lastige klussen die even kunnen wachten liggen, en ga aan de slag met klussen die makkelijker zijn of minder denkwerk vereisen. Zo kun je toch dingen van je to-do lijst afstrepen en verklein je het risico fouten te maken vanwege je vermoeidheid.

Doe een powernap

Dit wordt lastig voor wie op kantoor werkt, maar is wel een goede optie voor freelancers en ondernemers. Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar powernaps en uit allemaal blijkt de positieve effecten ervan. Het verlaagt je stressniveau, herstelt je hersencapaciteit en verhoogt je productiviteit. De ideale powernap duurt twintig minuten. In deze periode zit je namelijk nog in je lichte slaapcyclus en wordt je weer makkelijk wakker. Na twintig minuten beland je in je diepe slaap en kan je verward wakker worden of de neiging hebben om door te willen slapen. Niet vergeten je wekker te zetten dus.

Drink voldoende

Je lichaam heeft elke dag voldoende vocht nodig, maar zeker op de dagen dat je je moe voelt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je genoeg drinkt. Te weinig drinken zorgt namelijk voor vermoeidheid. Dit komt doordat je lichaam dan aminozuren minder snel aanmaakt, welke weer van belang zijn voor de energiehuishouding. Houd dat flesje dus bij de hand.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Beeld: Pinterest

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic