Met dit easy en healthy recept voor overnight oats sla jij je ontbijt nooit meer over

Krijg je in de ochtend geen hap door je keel of heb je het ‘s morgens simpelweg te druk om te ontbijten? Doe het toch. We hoeven jou natuurlijk niet te vertellen  dat een ontbijt je lichaam energie geeft en ervoor zorgt dat jij productiever bent op kantoor. Schiet het er toch bij in?  Milou Turpijn, hoofdredacteur van Women’s Health gaf het eerder ook al aan, het toverwoord is preppen. Begin voordat jij gaat slapen met het voorbereiden van je ontbijt, zodat je ’s morgens niets aan het toeval overlaat. Weinig tijd in de ochtend is geen reden meer om je ontbijt over te slaan met dit recept voor healthy en easy overnight oats die je de night before in 5 minuten klaarmaakt.

 

Healthy en easy overnight oats

  • 60 gram havermout
  • Snufje kaneel of koekkruiden
  • 175 ml ongezoete (plantaardige) melk naar keuze
  • 2 el. verse of bevroren bosbessen en frambozen
  • 1 tl. zaden (lijnzaad of sesam)
  • Handje noten (walnoten, amandelnoten of pecannoten)

Recept voor succes
Mix de havermout met de kruiden en melk in een kommetje en roer goed door. Voeg vervolgens de bosbessen en frambozen toe en bestrooi met lijnzaad. Doe het kommetje in de koelkast en laat een nachtje staan. Haal, voordat je gaat douchen, je ontbijt uit de koelkast en maak het af met een handje noten.

Zet ‘s morgens de wekker tien minuten eerder, zodat je de tijd kunt nemen om op te starten en  rustig te ontbijten. Rustig eten en kauwen heeft een goede invloed op je spijsvertering en voedingstoffen worden beter opgenomen, zodat jij nog beter presteert gedurende je werkdag.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Paula Papa

Na gezondheidswetenschappen en geneeskunde te hebben gestudeerd, is Paula zich gaan richten op voeding en lifestyle. Ze wil met haar passie voor gezonde voeding en lekker eten anderen inspireren.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic