Tips om je netwerk te vergroten

Eerder kon je lezen wat het belang is van een goed zakelijk netwerk. Wil jij ook verder komen met je carrière en je goals realiseren? Zorg dan dat jij ook in het bezit bent van een goed netwerk en investeer tijd in het uitbreiden ervan. Wij hebben tips voor je.

1. Volg relevante mensen op social media

Het is belangrijk om mensen in jouw netwerk te hebben die werkzaam zijn in jouw branche, of de branche waarin je wil gaan werken. Dankzij social media is het vandaag de dag makkelijker dan ooit om met deze mensen in contact te komen. Volg ze op Instagram en Twitter of maak een connectie via LinkedIn. Geef vervolgens goede comments op hun berichten; zo zorg je dat je jezelf in de kijker speelt.

2. Benader mensen actief

Wees niet bang om vrouwen een mailtje te sturen of via social media te benaderen voor een kop koffie. ‘Nee’ heb je, ‘ja’ kan je krijgen. Veel vrouwen staan open voor het uitbreiden van hun netwerk, eventuele interessante samenwerkingen of zijn bereid te helpen. Zorg ervoor dat je in je mail concreet bent over wat je van iemand wil en wat je voor de ander zou kunnen betekenen. Duidelijkheid is key als je een reactie wilt.

3. Bezoek relevante evenementen 

Evenementen zijn de perfecte gelegenheid om met mensen in gesprek te gaan en nieuwe contacten op te doen. Zet dus evenementen die relevant zijn voor jouw netwerk in de agenda. Bijkomend voordeel is dat je op een evenement – of dit nu een workshop, presentatie of iets anders is – meteen een gespreksonderwerp hebt (‘Hoe vond jij het evenement?’ ‘Wat heb jij vandaag geleerd?’). Vergeet niet je visitekaartjes mee te nemen.

4. Kom naar onze ‘Women on Top’-netwerkborrel

Ons event Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam is de perfecte gelegenheid om te netwerken. We eindigen het event op zondag 7 mei namelijk met onze ‘Women on Top’-netwerkborrel. Een informele borrel met like-minded women op de coolste spot van Amsterdam met uitzicht op de skyline van Amsterdam. Jij gaat zeker naar huis met nieuwe contacten!

Let’s meet up!

Wil jij je netwerk vergroten en insider tips & tricks van inspirerende vrouwen? Kom dan op zondag 7 mei 2017 naar Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam. Dan gaat The Goaldiggers Club in het W Hotel live met met masterclasses van vrouwen, waaronder Emilie Sobels (founder Hashtag Workmode), Milou Turpijn (hoofdredacteur Women’s Health) en Eve Tomaszewski (founder The Goaldiggers Club). Tussendoor wordt er een healthy lunch geserveerd en er is een ‘Women on Top’ netwerkborrel waar je kunt minglen en netwerken. Na afloop ga je naar huis met een goedgevulde goaldigger canvas bag. Lees hier alle up-to-date info en scoor je toegangsbewijs.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Beeld: Sandra Semburg

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic