Tips om je werkplek georganiseerd te houden

Hoe ziet jouw werkplek eruit? Is het schoon? Heb je genoeg ruimte om te werken? Kun je alles wat je nodig hebt zo vinden? Of ziet het eruit als een bomb scene? Dan is het tijd om daar wat aan te doen. Met een georganiseerde werkplek ben je productiever, werk je effectiever, bespaar je tijd en creëer je rust in je hoofd. Houd je aan de volgende vijf stappen, dan is jouw werkplek altijd georganiseerd.

1. Zorg voor een prullenbak in de buurt (…en gebruik hem)

First things first. Gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt. Lege verpakkingen, kladblaadjes, pennen die het niet meer doen etc. Vraag je bij alles op je bureau af: heb ik dit recent nog gebruikt? Zo nee, ga ik het nog gebruiken? Twee keer ‘nee’? Weggooien.

2. Zorg voor opbergruimte

Ruim de spullen op die je wel wilt houden. Zorg dat er niets op je bureau ‘slingert’. Dus leg papieren bij elkaar in een bak, stop pennen in een beker, kortom, geef alles een vaste plek. Zo kan je ook makkelijk spullen vinden zodra je ze nodig hebt.

3. Beperk afleidingen tot een minimum

Je werkplek is om te werken. Alles wat dus niet met werk te maken heeft, hoort daar niet thuis. Dus gooi je bureau niet vol met foto’s, tijdschriften, reclamefolders, frutsels of whatever. Dat soort spullen leiden alleen maar af en zorgen ervoor dat jij minder gefocust bent. Hoofdregel: als je het niet nodig hebt voor je werk, hoort het niet thuis op je werkplek.

4. Gebruik geen losse papiertjes

Losse blaadjes en post-its gaan rondslingeren en maken het lastig om informatie terug te vinden. Scoor dus een mooi notitieboekje en noteer alles daarin. Zo heb je alles overzichtelijk op één plaats en kan je het ook makkelijk in je business bag meenemen.

5. Plan aan het eind van je dag 5 minuten om je bureau opgeruimd achter te laten

Door aan het eind van de dag even vijf minuten te besteden aan je werkplek in orde maken, kan je de volgende dag weer fris van start. Ruim dus spullen op die je gebruikt hebt, gooi afval weg en breng afwas naar de daarvoor bestemde plaats. Zo kan je je de volgende ochtend meteen focussen op je klussen van die dag, in plaats van eerst op de rommel van de dag daarvoor. Tip: hou een pak vochtige schoonmaakdoekjes in de buurt van je bureau voor een quick clean aan het eind van de dag.

Let’s share!

Heb jij nog tips om je werkplek georganiseerd te houden? Deel ze dan in de comments hieronder!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Beeld: Studio McGee

Hey goaldigger!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met onze laatste artikelen, inspirerende tips, exclusieve content en meer good stuff!

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic