Work it met Milou Knierim en Sanne Knopper, founders van Daylliance

Milou Knierim en Sanne Knopper willen unieke kleding toegankelijk en betaalbaar maken. Na hun studie rechtsgeleerdheid startten ze daarom het kledingmerk Daylliance. In dit interview vertellen Milou en Sanne hoe ze het allemaal laten werken en wat er komt kijken bij het runnen van hun business met de bijhorende highs & lows. “Als rechtenstudenten een kledingmerk opzetten zonder enige achtergrond in de mode, behalve een grote passie, lijkt onmogelijk en erg moeilijk. We zijn heel wat obstakels tegen gekomen op onze weg, maar we hebben altijd doorgezet en nooit opgegeven.”

Fotografie: Robin Griffin

Milou Knierim en Sanne Knopper

Hoe gaat het met jullie en waar zijn jullie op dit moment allemaal mee bezig?

“Het gaat heel goed met ons. We zijn momenteel net terug van onze worktrip naar de zon. We hebben het lookbook voor de zomercollectie in Spanje geschoten met een topteam. Verder zijn we momenteel aan het kijken voor mogelijkheden om een eigen winkel te openen. Daarnaast zijn we ook hard bezig om onze webshop nog groter te maken.”

Waarom, wanneer en hoe zijn jullie begonnen?

“In 2015 kwamen wij elkaar tegen en kwamen we erachter dat  we een frustratie deelden. Iedereen liep in dezelfde items van fast fashion ketens en een betaalbaar alternatief voor unieke kleding was er niet. Als je iets leuks wilde waar niet iedereen in loopt, moest je daar veel meer voor betalen. Onze droom was unieke, maar toch betaalbare kleding, maar dat was er niet. Dus besloten we daar zelf voor te zorgen. We kochten stoffen in op markten in Amsterdam en maakten hier simpele setjes bestaande uit een broekje en topje, jurken en broeken van op de naaimachine. Deze items maakte we in kleine oplages gemaakt en verkochten we voor betaalbare prijzen van gemiddeld €50 per item. De verkoop ging al snel erg goed. We wilden meer en besloten om het serieuzer aan te pakken. In het buitenland gingen we op zoek naar een producent om onze eerste echte collectie te laten produceren. Deze verkochten we via een webshop. We zijn inmiddels al 1,5 jaar verder en kunnen wel zeggen dat we onze droom aan het waar maken zijn. Met Daylliance bieden we unieke maar toch betaalbare kleding.”

Hebben jullie een businessplan geschreven?

“Ja, maar pas later in het proces. We zijn begonnen vanuit de gedachte om unieke en betaalbare kleding te maken en zijn vanuit daar stap voor stap verder gaan werken.”

Hoe zijn jullie gekomen tot waar jullie nu zijn en waar staan jullie nu?

“We hebben Daylliance tijdens het laatste jaar van onze studie Rechtsgeleerdheid opgezet.
Vanaf het begin af aan zijn we er vol voor gegaan en hebben we keihard gewerkt. Eerst maakten we zelf de kleding. Nu ontwerpen we de kleding en laten we de kleding die we in onze webshop verkopen produceren in Turkije. Als Rechtenstudenten een kledingmerk opzetten zonder enige achtergrond in de mode, behalve een grote passie, lijkt onmogelijk en erg moeilijk. We zijn heel wat obstakels tegen gekomen op onze weg, maar we hebben altijd doorgezet en nooit opgegeven. Dat is hoe we gekomen zijn waar we nu zijn. Inmiddels kennen heel wat jonge vrouwen in Nederland Daylliance, maar ons doel is dat iédereen Daylliance leert kennen en daarmee toegang krijgt tot unieke en betaalbare kleding. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland.”

Milou Knierim

Hadden jullie startkapitaal nodig om Daylliance te starten?

“Je hebt altijd wel geld nodig om een onderneming op te starten, maar wij hebben allebei een heel klein bedrag ingelegd. €500 euro spaargeld. Verder hebben we vooral veel tijd geïnvesteerd. Na 1,5 jaar organisch groeien door in te kopen, te verkopen, winst te maken en deze cyclus te herhalen, hebben we inmiddels een eigen vermogen opgebouwd. Daarvan kunnen we het productieproces betalen en de webshop laten draaien.”

Kun je iets vertellen over de huidige collectie van Daylliance?

“Wij werken niet met ‘collecties’, maar met losse items. Iedere maand komen er nieuwe items bij en vallen er items af als deze zijn uitverkocht. Al onze items kunnen met elkaar worden gecombineerd omdat ze voldoen aan de signature Daylliance stijl. Een mooie mix tussen casual wear als T-shirt en truien en work wear als mooie pakken en blazers. De kleuren rood, roze, zwart, wit en animal prints komen altijd terug.”

“We zijn onze droom aan het waarmaken”

Wat is jullie 9-to-5 dresscode?

“Op kantoor dragen wij het liefst een van onze pakken of blazers, die matchen we met een leuk T-shirt waar print of tekst op staat, jeans en hakken. Onze office favoriet is momenteel het rode pak uit onze collectie. De wijde broek zit heerlijk en met rood straal je echt power uit op de werkvloer.”

Wat is de grootste les die je door je business hebt geleerd over geld?

“Door creatief te zijn en dingen zelf te doen in plaats van uit handen te geven, kun je heel veel geld besparen, maar je moet wel op de juiste dingen besparen. Je kunt namelijk niet álles zelf doen.”

Wat zijn de grootste uitdagingen aan het hebben van een eigen bedrijf en hoe gaan jullie daarmee om?

“Dat je constant hoogte- en dieptepunten beleeft. Het is echt een rollercoaster. Soms kan het emotioneel best zwaar zijn. Als je het ene probleem hebt opgelost, volgt het andere probleem alweer. Gelukkig zijn we allebei heel avontuurlijk ingesteld.”

Hebben jullie dingen aan jezelf moeten veranderen ten behoeve van Daylliance?

Sanne: “Af en toe harder zijn. Je kan niet door iedereen aardig gevonden worden en het is soms nodig om van je af te bijten.”
Milou: “Ik heb moeten leren om af en toe minder hard en direct te zijn, omdat dit in het zaken doen ook tegen je kan werken. Ik ben nogal een flapuit, dus ik moet goed nadenken over hoe ik dingen breng en welk gevolg dit kan hebben voor onze business.”

 

Sanne Knopper

Wie inspireert jullie?

“We zijn erg fan van marketing guru Gary Vaynerchuk. Hij weet ons altijd te inspireren met zijn YouTube video’s. Daarnaast zijn alle vrouwen die hun droom achterna gaan en zich vol inzetten voor hun business een inspiratie voor ons.”

Wat zijn jullie words to work by?

Dream it, wish it, do it! Onze ‘bijbel’ is het boek ‘Think and Grow Rich’ van Napoleon Hill. Gedachten zijn krachten. Als jij ergens in gelooft en er hard voor werkt, kan het niet anders dan dat je dit tot een succes maakt.”

Hoe ziet jullie werkdag eruit?

“’s Ochtends komen we rond 08.30u op kantoor, dan maken we een cappuccino en bespreken we het dag-start bord. We verdelen de taken van die dag onder onszelf en onze stagiaire en dan gaan we aan de slag. Gedurende de dag hebben we vaak afspraken en rijden we op de scooter door heel Amsterdam. Als alles wat er gedaan moet worden gedaan is, gaan we pas naar huis. Soms is dat al om 16.00u, maar soms is dat ook pas om 21.00u.”

Hoe houden jullie overzicht?

“Door het gebruik van een dag-start bord waarop we alle taken verdelen in goed overleg. Hierdoor weten we precies wie wat moet doen en welke taken prioriteit hebben. We gaan niet naar huis voordat alle taken van het dag-start bord zijn afgewerkt.”

Wat doen jullie om te ontspannen?

“Tijd doorbrengen met familie en vrienden, sporten, lekker eten en drinken.”

Wat, hoe en hoeveel investeren jullie in jullie business?

“We besteden al onze tijd en passie aan onze business. Het vermogen groeit vanzelf doordat wij organisch groeien.”

Hoe blijven jullie gefocust op jullie carrièregoals?

“We hebben voor ieder goal dat we behalen een beloning, zoals sushi eten, macarons kopen in Parijs. Zo houd je het leuk voor jezelf en wil je er alles aan doen om die doelen te behalen, ook als het even wat minder gaat.”

Waar staan jullie over tien jaar? Toekomstdromen?

“Over tien jaar heeft Daylliance een grote naam opgebouwd, draait de webshop op volle toeren en hebben we vijf winkels in hoofdsteden in Europa. Wellicht hebben we tegen die tijd ook een tweede lijn opgezet, met exclusievere en wat duurdere items.”

 

Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam

Wil je de verhalen van andere goaldiggers horen en hun tips & tricks weten? Op zondag 7 mei organiseren wij Goaldigger Sessions, powered by W Amsterdam en gaat The Goaldiggers Club live met met masterclasses, talks, lunch en een netwerkborrel in het W Amsterdam. Lees hier alles over het programma en scoor je plek!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic