Met deze tips haal jij meer uit jouw maandag

Het begin van de werkweek, is een nieuwe kans om je goals te behalen. Toch gebeurt het soms dat je niet gemotiveerd wakker wordt, als maandagochtend de wekker gaat. We kennen allemaal dat gevoel dat het lijkt alsof je geen weekend hebt gehad. En we snappen: het gevoel dat je de aankomende week nog zo veel moet doen, maar niet weet waar je moet beginnen zorgt ook niet voor een relaxte start van de week. Met deze tips haal jij het beste uit jouw maandag.

Start vroeg

Blijft niet langer liggen. Vroeg opstaan zorgt voor het gevoel dat je 1-0 voor staat. Het geeft je ook de mogelijkheid om in alle rust op te starten. Haasten zorgt voor stress, geen lekker begin van de week. Start je maandag op jouw gemak met een ontbijt en koffie.

Prioritiseer je taken

Laat jezelf niet gek maken door al het werk dat je moet doen. Pak tijdens je ontbijt of na je morning routine een notitieboekje en een pen erbij en schrijf op wat je allemaal moet doen. Als je alles hebt opgeschreven maak je een geprioriteerd lijstje om te voorkomen dat je alles door elkaar gaat afronden.

Ga sporten voordat je naar werk gaat

Vóór werk de sportschool in duiken zorgt ervoor dat je vol energie en blijer op werk verschijnt. Je kunt je beter concentreren en dat heeft weer een positieve invloed op jouw productiviteit.

Beantwoord je e-mails aan het begin van je werkdag

Vergeet niet je e-mails weg te werken, voordat je aan je to-do’s begint. Als je maandagochtend gestresst aan al jouw taken begint, zonder je e-mail te hebben verwerkt zie  je belangrijke e-mails over het hoofd ziet of hou je een onvoldaan gevoel, omdat er nog een volle mailbox op je wacht.

Maak een playlist

Maak een playlist met je favoriete songs voor positieve vibes als jij je e-mails checkt en je to-do lijst afwerkt.

Geef jezelf mini-breaks

Merk je dat je gedurende de maandag een dipje hebt, niet geconcentreerd bent en inkakt?. Het helpt niet als je er van gaat balen en erin blijft hangen. Wees niet te streng voor jezelf en give yourself a break; letterlijk. Loop een stukje. Naar het koffie apparaat, de wc, de printer, een collega en ga daarna weer verder.

Benader jouw maandag als vrijdag.

Trakteer jezelf ‘s ochtends op een koffie buiten de deur,  neem iets langer pauze en maak een wandeling in de frisse licht of plan een after work date in met vriendinnen voor een maandag om elke week naar uit te kijken.

 

Let’s Talk

Hoe voel jij je op maandagochtend en hoe zorg jij ervoor dat je op maandag optimaal presteert? We horen het graag via de comments

 

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

1 Comment
  1. Op zondag de week voorbereiden, op zondag op tijd naar bed gaan en zorgen dat niet iedereen in je omgeving klaagt over het feit dat het maandag is, deal with it. De maandag zal nooit verdwijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic