Goalumn van Floortje Lopes: is het mogelijk ambitieus te zijn en tegelijk een gevoel van innerlijke rust te ervaren?

Floortje Lopes is de founder van Tree Full of Scones en businesscoach. Zij helpt vrouwen hun goals inzichtelijk en duidelijk te krijgen en is stiekem het brein achter de strategieën van meerdere succesvolle ondernemingen. Elke maand voorziet ze jou van een kleine coachingsessie door haar ervaringen en learnings met je te delen.

Op het eerste gezicht lijken wereldse ambitie en innerlijke rust tegenstrijdige goals. Je bent ofwel een gedreven doorzetter, continu werkend om je toekomstdromen tot leven te brengen, of je bent op een uitgesproken spiritueel pad en streeft naar een grotere verbinding met het universum.

Grote ambities en grote goals heb ik genoeg. Ik ben eigenlijk altijd bezig met die volgende stap, meer groei, hoe ik mijn team verder kan brengen en hoe ik onze klanten het beste kan helpen. Mijn grootste uitdaging – zeker ook omdat ik moeder ben van twee prachtige dochters – is hoe ik mijn groeiende branding bureau run en tegelijk tijd overhoudt om te genieten, er voor mijn familie te zijn, mijzelf te blijven ontwikkelen en mijzelf ook rust te gunnen. Want tijd voor dat soort momenten gaf ik mijzelf niet vaak. Er is altijd iets wat beter kan, nog af moet of tóch nog gedaan kan worden. Ik heb gemerkt dat altijd druk zijn eigenlijk niet voor mij werkt. Het brengt – eerlijk gezegd – geen plezier, geen voldoening en geen harmonie. En dat is het tegenovergestelde van wat ik wil; voor mij en voor de mensen die dichtbij mij staan.

De grootste vraag die ik mijzelf vorig jaar dan ook stelde is: hoe kan ik als ondernemende vrouw in harmonie zijn en daarnaast mijn focus en drive om te groeien en mijn goals te behalen, behouden. Wat ik onderweg heb ontdekt is: ik hoef niet te kiezen! Ik kan bewust zijn en genieten van het huidige moment én ook gedreven, ambitieus en toegewijd zijn aan mijn goals. Ik heb geleerd uit eigen ervaring, en door het werken met vele ambitieuze vrouwen, dat ambitie en innerlijke rust prima samengaan, zolang je de juiste gewoonten weet te creëren voor jezelf.

In aanvulling op mijn dagelijkse (ochtend)meditatie zijn dit de gewoonten die mij helpen:

1. Joyful vs Stressful.
Ik focus mijzelf op joyful werken en niet stressful. Ik heb elk moment de keuze om mijn leven te leiden zoals ik het wil. Daarom vraag ik mijzelf constant af: ga ik om mijn goal te realiseren iets doen wat mij energie en vreugde geeft, of iets wat me stress geeft? Eén van de dingen die ik doe om deze vraag te beantwoorden, is gedurende de dag meerdere reflectie momentjes inrichten; een soort zelf check-in momenten. Ik stel mijzelf dan simpelweg de vragen: ‘Werk ik nu vanuit een plek van plezier of stress?’ of ‘Ben ik nu in een positieve flow of leiden mijn innerlijk angsten mijn dag?’ Heel eerlijk, betrap ik mijzelf regelmatig op een stressgevoel. Een korte wandeling buiten, verandering van omgeving of een korte meditatie van een paar minuten helpen vaak om dat gevoel weg te nemen.

2. Verminder je weerstand tegen dingen.
Dit klinkt natuurlijk veel makkelijker dan dat het is. Ik heb hiermee flink geoefend en mijzelf erin moeten trainen. Wanneer je een bedrijf opbouwt of bezig bent met het behalen van jouw goals, zijn er veel dingen die niet volgens plan gaan. Ik heb genoeg dingen meegemaakt waarvan ik dacht: “ok, dit had ik niet echt gepland.” Maar wanneer ik ervoor kan zorgen dat ik geen innerlijke weerstand heb tegen dingen die al gebeurd zijn, is er een bepaalde kalmte. Hoe sneller je stopt met het wensen dat dingen anders zijn dan ze zijn en start met omgaan of oplossen van hoe de dingen werkelijk zijn, des te sneller behaal je je goals! Voor mij gaat het om het vinden van de flow van het leven en daarmee omgaan, in plaats van er tegenin gaan. Ik ben echt niet honderd procent zen de hele tijd. Helemaal niet zelfs. Maar ik ben er wel zeker van, dat ik geen tijd verspil aan het balen van dingen die al gebeurd zijn.

3. Dankbaarheid in het hier en nu
Ja heus…een absolute zen term. Maar het is echt zo. De enige plek waar je echt in harmonie met het universum kan zijn is het hier en nu. Wanneer je in het hier en nu bent en daar ook van kan genieten of dankbaar voor kan zijn, ben je ‘in synch’. Door een moment te nemen en te kijken waar ik dankbaar voor ben, kan ik direct vanuit een positieve energie verder. Ik start sowieso iedere dag met het benoemen én opschrijven waar ik dankbaar voor ben in dat moment. Dat creëert een bepaalde positieve vibe en energie die ik super fijn vind om de dag mee te beginnen.

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Floortje Lopes

Floortje Lopes

Floortje gelooft dat mensen vaak veel meer kunnen dan ze zelf denken. Ze gelooft ook dat elke dag een nieuw begin is en een nieuwe mogelijkheid om iets anders te doen. Ze heeft heeft Tree Full of Scones en United for Succes opgericht om ondernemers te helpen hun potentieel te benutten, grenzen te overschrijden en hun dromen om te zetten in realiteit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic