Je goals bereiken met een vision board

Sanne zei het gister al in haar goalumn: “Weet je wat je wilt bereiken? Zet het op papier”. Een manier om dit te doen is door middel van een vision board: een collage met beelden die jouw goals omvatten. Het visualiseren van je goals helpt je om duidelijkheid te creëren. Plus, een vision board in je blikveld werkt als een reminder om te focussen op wat het is dat jij wilt. Dus aan de slag!

Een vision board maken
Natuurlijk kan je digitaal een vision board maken, maar dan wordt je er niet constant mee geconfronteerd. Voor maximale effectiviteit ga je dus old school aan de slag met papier, schaar en lijm. Neem als basis een A3-vel en plak hier vervolgens alles op dat met jouw goal(s) en de weg daar naartoe te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen van je eigen kantoorpand aan de gracht, de business auto die je zou willen rijden of de suit die je zou willen dragen. Maar je kunt er ook foto’s op plakken van momenten waar je je on top of the world voelde en quotes die je inspireren. Het hoeft niet in één keer af te zijn; zie het als een work in progress waar je steeds dingen aan toe kan voegen die jou inspireren richting het realiseren van je goals. Maak ook gerust meerdere vision boards (voor je carrière, je goals op persoonlijk vlak, je liefdesleven – knip en plak je eigen droomman -, je stijl etc.).

Je vision board gebruiken
Je hebt een vision board gemaakt, nu moet je het natuurlijk gebruiken om je te helpen je goals te realiseren. Plaats je board dus ergens waar je het elke dag ziet, zodat je elke dag aan je goals wordt herinnerd. Hang het bijvoorbeeld aan de muur tegenover je bed, zodat je goals het eerste zijn wat je ziet als je ‘s ochtends wakker wordt en het laatste voordat je ‘s avonds naar bed gaat.

Waarom een vision board werkt
Door eindeloze to do-lijstjes en alle mogelijkheden en keuzes die we tegenwoordig hebben, is het af en toe lastig om gefocust te blijven en je te realiseren welke keuzes wel helpen je goals te bereiken en welke niet. Een vision board helpt je om de focus weer terug te krijgen door overzichtelijk en in één oogopslag je goals weer te geven. Ook kan het je wat extra motivatie geven op de dagen dat het wat minder lekker gaat en je even niet meer weet waar je het allemaal voor doet.

Maar behalve focus en motivatie speelt bij een vision board ook de kracht van visualisatie een belangrijke rol. Of je nu gelooft in the law of attraction of niet, onderzoek heeft uitgewezen dat atleten die van tevoren hun overwinning visualiseren beter presteren dan atleten die dat niet doen. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat je onderbewustzijn beelden opslaat en daar vervolgens mee aan de slag gaat. Door dus constant afbeeldingen te zien die te maken hebben met je goals, ben je er ook onbewust meer mee bezig. Dit helpt je sneller resultaat te behalen!

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram.

Beeld via Pinterest.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic