Recap: Goaldigger Talk Live #2 met Willa Stoutenbeek, Marieke van Meijeren, Stefanie Klaver en Elisah Jacobs

Vorige week woensdag ging ik in The Hoxton tijdens Goaldigger Talk Live, een event geïnspireerd op de interviews op deze website, in gesprek over work-life balance. Dit is voor mij één van de grootste uitdagingen als ondernemer en ik kon mij niet voorstellen dat ik de enige was die dat zo voelde. Dit gevoel bleek te kloppen toen ik sprak met Willa Stoutenbeek -founder van W.Green, Stefanie Klaver -founder van Klaever Health, Marieke van Meijeren -founder van De Bewustzijn School en Elisah Jacobs -founder van Interior Junkie. Wat een optimale work-life balance betekent voor hen?

Fotografie door Manon Klaver

Willa: “Onderaan de streep energie overhouden”

Willa Green The Goaldiggers Club

 

Elisah: “Dat work niet ten koste gaat van life en life niet ten koste van work.”

Elisah Jacobs The Goaldiggers Club

 

Stefanie: “Ontspanning vinden in hoe het leven zich vormt en berusten in hoe dingen gaan.”

Stefanie Klaver The Goaldiggers Club

 

Marieke: “Alles vanuit mijn hart doen en connected zijn met mezelf bij alles wat ik doe.”

Marieke van Meijeren The Goaldiggers Club

Of het mogelijk is om die optimale work-life balance ook 24/7 vol te houden? Het antwoord is ‘nee’.  Je zult eerst moeten accepteren dat er ook momenten zijn dat je faalt om te sporten en gezond te eten (Stefanie), je een avond moet doorwerken (Willa), je geen nee kunt zeggen tegen een perstrip terwijl je hebt beloofd om meer tijd door te brengen met je vriend (Elisah) of je van slag bent vanwege een persoonlijke gebeurtenis (Marieke).

143a4819

De key is om jezelf te herpakken en goed te luisteren naar je onderbuikgevoel dat altijd aangeeft waar je behoefte aan hebt, als je besluit om naar je intuïtie te luisteren. “Door tijd voor mijzelf vrij te maken kan ik een betere ondernemer zijn”, vertelt Elisah terwijl Marieke haar aanvult: “Ik plan minimaal twee avonden per week met mijzelf in. Als je voor jezelf kiest en je passie volgt, kan dat intimiderend zijn voor de mensen om je heen. Dat gevoel herkent Willa: “Sommige van mijn vriendschappen zijn gesneuveld omdat anderen niet begrijpen dat ik zoveel met werk bezig ben.” Maar Stefanie benadrukt ook: “Belangrijke mensen moet je koesteren.”

143a4939

143a4665

Tijdens de tweeënhalf uur durende talk, waarna iedereen naar huis ging met een goodiebag waarin gifts als een weekpas voor De Bewustzijn School en een voucher voor een healthy juice van Klaever Health zaten, kwamen nog meer tips voorbij: leer om dingen uit handen te geven, zodat jij meer tijd over houdt voor anderen dingen. Voel je niet schuldig om vrij te nemen als jij daar behoefte aan hebt. Breng focus, zodat jij efficiënter kunt zijn. En voel je niet bezwaard om nee te zeggen. Alles voor die optimale work-life balance!

143a4957

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski

Eve is founder van The Goaldiggers Club en wil daarmee een plek creëren waar ondernemende vrouwen ervaringen, ideeën, tips & tricks, kennis en skills kunnen delen. Ze wil hen de mogelijkheid bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en inspireren om al hun carrière goals te behalen terwijl ze tegelijkertijd een gelukkig leven leiden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic