Mantra Monday met Kae Sutherland, founder 4EVER WITH EVERYONE, A-Sociaal Media en Foodnerdz

Creative mind Kae Sutherland (22) ontdekte op jonge leeftijd haar talent voor het maken van armbanden en startte haar eigen webshop 4EVER WITH EVERYONE. Nu, vier jaar later, verkoopt ze haar armbanden over de hele wereld in landen als Australië, Curaçao, Italië, Zwitserland en heeft ze in Nederland al driehonderd verkooppunten. Deze business babe blijft niet stil staan en richtte in 2015 samen met business-partner Romy Egas A-sociaal media op om andere bedrijven te helpen met hun social media strategie. Daarnaast heeft ze nog foodblog Foodnerdz waar ze lezers tipt over de beste foodspots in Amsterdam. Welke mantra je helpt bij het behalen van je goals? Wij vroegen het Kae.

Interview: Esra Buke

kae

Welke mantra helpt jou je doelen bereiken?
Kae: “Dingen zijn nooit wat ze lijken. Ze zijn wat je ervan maakt. Je hebt de power om je belevingswereld te veranderen. Als ik in een in mijn ogen belemmerende situatie zit, probeer ik deze altijd vanuit een positieve invalshoek te bekijken. Dat helpt me om door te gaan en vooruit te komen. Dichter bij mijn goals.”

Hoe ben je tot je mantra gekomen?
Kae: “Het is belangrijk om te relativeren. Hoe vervelend een situatie waarin je verkeert ook aanvoelt, het is nooit het einde van de wereld. Door even afstand te nemen van je gedachten, kun je realistischer nadenken. Dan merk je dat een situatie vaak helemaal niet zo erg is als dat je zelf denkt.”

“Dingen zijn nooit wat ze lijken. Ze zijn wat je ervan maakt.”

Waarom past dit mantra goed bij jou? 
Kae: “Ik ben vaak heel druk in mijn hoofd. Soms kan ik daardoor heel hyper zijn. Wanneer er op dat moment iets mis gaat, voelt het alsof er een soort bom ontploft. Er komt op dat moment zo veel op mij af. Dan denk ik: ‘Ik kan het allemaal even niet meer aan’. Als ik op zulke momenten niet zou relativeren en tegen mezelf zou zeggen dat dingen niet zo zijn als ze in mijn hoofd lijken, was ik allang gestopt met ondernemen. Vaak bel ik op stressmomenten mijn moeder, mijn vader, vriend of mijn business-partner Romy om weer even tot rust te komen. Zij weten precies wat ze moeten zeggen en helpen me om iets vanuit een ander perspectief te bekijken.”

Op welk specifiek moment bracht deze mantra je dichterbij jouw doelen?
Kae: “Ik had een ontwerp gemaakt van een armband met tekstplaatjes, dat ik nog nooit eerder ergens had gezien. Ik had dit ontwerp net uitgeleverd aan de winkels, toen een klant mij mailde dat een ander groot merk hetzelfde ontwerp ging verkopen. Er zit geen investering achter mijn bedrijf, ik doe alles zelf. Veel van dit soort grote bedrijven hebben wel investeerders en kunnen daardoor sneller groeien dan mijn bedrijf. Toen ik zag dat dat merk ook dit ontwerp had, baalde ik daar ontzettend van. Ik kon op dat moment wel huilen. Ik raakte helemaal in de stress en dacht: nu moet ik stoppen, het is klaar. Daarna dacht ik: wat heb ik nou echt te verliezen? In het ergste geval een domeinnaam en wat visitekaartjes. Ik ben gewoon doorgegaan. Uiteindelijk was het helemaal niet aan de orde dat ik ermee moest stoppen. Alle winkels waarmee ik lang samenwerk hebben ervoor gekozen om mijn merk te blijven inkopen en niet over te stappen op het andere merk.”

Waarom zouden Goaldiggers volgens dit mantra moeten leven?
Kae: “Een positieve mindset brengt je veel verder. Als je dat hebt, kun je een situatie anders bekijken en een oplossing vinden als iets in eerste instantie uitzichtloos lijkt. Zo hou je jezelf niet tegen om je goals te bereiken.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic