Vraag het aan de Hashtag Workmode squad: Wat is het beste advies voor goaldiggers die een bedrijf willen starten?

Meet de Hashtag Workmode Squad! Naast het delen van werkruimte bij Hashtag Workmode, hebben ze een gezamenlijke liefde voor Drake songs, koffie en ondernemen. Deze drukke ondernemende dames zijn altijd up-to-date en delen hier hun business ideeën en tips & tricks. We vroegen ze deze maand naar hun beste advies voor mensen die een eigen bedrijf willen starten.

The Goaldiggers Club Hashtag Workmode Madri van Veldhuizen Lomography Benelux

 

Madri van Veldhuizen
General Manager Lomography Benelux

 

“Ten eerste: doe het! Ten tweede, omring je met mensen die je kunnen helpen met de basics: het oprichten van het bedrijf, het inrichten van de boekhouding, het regelen van de juiste verzekeringen, het afsluiten van contracten etc. Als die basis staat, dan kan jij je focussen op de inhoud. Wees vooral niet bang om hulp te vragen. Vaak zijn mensen bereid om te helpen!”

Marjolein Oomen The Goaldiggers Club Tips Hashtag Workmode

 

Marjolein Oomen
Oprichter van Double Dutch Lingerie

 

“Mijn beste advies is om een buffer op te bouwen voordat je begint. Een eigen bedrijf kost altijd twee keer zoveel investeringen in tijd en geld dan je verwacht. Het verschilt wel of je een fysiek product of een dienst aanbiedt, maar vanuit fysieke producten gedacht, zoals mijn lingeriemerk, is dit zeker zo. Ook heb je in de periode van het opzetten van je bedrijf minder geld te besteden en veel minder tijd voor je vrienden. Je moet bereid zijn om een offer te brengen. Als je hier niet toe bereid bent, zou ik niet aan een eigen bedrijf beginnen. Het is de eerste tijd echt bikkelen!”

The Goaldiggers Club Hashtag Workmode tips Modern Getaways Magazine Yasaman Bitarafan

 

Yasaman Bitarafan
Founder Modern Getaways Magazine

 

“Stel jezelf de vraag: ‘Ben ik bereid om al mijn tijd, geld en energie in mijn bedrijf te stoppen?’ Als het antwoord daarop ‘ja’ is, dan is de volgende vraag: ‘Ben ik vastberaden genoeg om door te gaan na een afwijzing of als dingen niet soepel lopen?’ Er bestaat niet zoiets als overnight succes. Je moet hard werken, oplossingsgericht denken, jezelf oppakken en doorgaan tijdens de moeilijkste momenten, alleen! Daarom is het weten waarom je een bedrijf wilt opzetten iets waar je heel goed over moet nadenken. Dit zal je helpen door te gaan wanneer je bijna wilt opgeven. Geloof me, die momenten horen erbij. Je moet een heel sterk doorzettingsvermogen hebben. Tip: doe deze quiz van Harvard Business Review om te kijken hoe sterk jouw doorzettingsvermogen is!”

The Goaldiggers Club Hashtag Workmode Femke de Wit shopinstijl.nl

 

Femke de Wit
Founder shopinstijl.nl

 

“Gewoon doen! Het klinkt misschien gek, maar mijn advies is om gewoon te beginnen. Uitgebreide businessplannen en een enorm kapitaal zijn heus niet altijd nodig om te kunnen starten. Begin klein: snel iets neerzetten, meten, analyseren en verbeteren. Repeat! Op deze manier kun je dingen die werken snel uitbouwen en dingen die niet werken achterwege laten. Ik liep al een tijdje rond met het idee voor mijn site. Toen ik plots ruimte kreeg omdat een freelance opdracht kwam te vervallen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken! Mijn enige kosten waren een WordPress template en hosting van de website zelf (plus vijfentwintig latte’s en teveel cheesecake…). Wat ik toen heb gemaakt, vormt nog steeds de basis voor het platform zoals het nu is.”

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Marcellina Rietvelt

Marcellina Rietvelt

Na het behalen van een master Rechten en jarenlang werkzaam te zijn bij een advocatenkantoor, besloot Marcellina het roer volledig om te gooien en haar passies te volgen: mode en het empoweren van vrouwen! Het is nooit te laat om te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic