Word member Sluit je aan bij de club

Mantra Monday Met Erika Geraerts, Co-Founder Frank Body

De Australische Erika Geraerts (26) is het perfecte voorbeeld van een Goaldigger. Ze is co-founder van het Australische merk Frank Body, een beautylijn met coffee-based huidproducten voor babes. Een big business met ruim 691.000 followers op Instagram (check)! Daarnaast is ze druk met haar twee andere succesvolle bedrijven (Willow & Blake en LBBS Café. Deze week deelt Erika in Mantra Monday de mantra die haar zo ver heeft gebracht.

Interview: Esra Buke
ERIKA GERAERTS The Goaldiggers Club Mantra Monday

Welke mantra helpt jou je doelen bereiken?
Erika: “Ik kan het bereiken, als ik er hard voor werk. Ik verwacht nooit dat iets mij op een presenteerblaadje wordt aangereikt of dat het universum het werk wel voor mij doet. Ik ben mij bewust dat ik mijn eigen leven bepaal en dat ik zelf moet uitvinden wat mij gelukkig maakt én hoe ik mij zelf gelukkig kan maken. Wanneer ik ergens tegenaan loop, denk ik na over wat mijn volgende stap wordt. Hoe ga ik het probleem oplossen? Wat kan ik doen? En dan werk ik er hard voor om het op te lossen.”

Hoe ben je tot je mantra gekomen?
Erika: “Ik zeg ook wel eens: you have to walk your own talk. Je kunt namelijk wel zeggen dat je iets wilt doen of bereiken. Maar door het alleen te zeggen, kom je er niet. Je moet er hard voor werken om het te realiseren. En dan komt het vanzelf goed. Het leven komt niet zomaar aanwaaien, je moet je eigen geluk creëren. Het duurt misschien even en zal zeker niet makkelijk zijn. Het zal zelfs stressvol zijn, maar dat maakt de beloning juist zo veel mooier.”

Erika: ik kan het bereiken, als ik er hard voor werk

Waarom past deze mantra goed bij jou?
Erika: “Ik weet dat als ik hard werk, geduldig ben en volhoud, ik mijn doelen bereik. Ik ben erg blij met waar ik nu in mijn leven sta en dat alles tot zo ver is gelukt. Ik heb ook wel eens stressvolle en negatieve situaties meegemaakt. Toen heb ik mijzelf voorgenomen dat de situatie alleen zo erg kan zijn, als dat ik het toelaat. Er zijn genoeg momenten geweest waar ik het even niet meer wist en dacht dat het ‘t einde van de wereld was. Maar dan zei ik tegen mijzelf dat ik het ‘t beste even kon loslaten. Soms is het even laten voor wat het is en een goede nachtrust pakken, de beste oplossing voor een probleem. Vaak is het de volgende dag veel minder erg en mocht het toch nog wel zo erg zijn, vind ik wel een goede oplossing. Soms is het juist goed om even een tegenslag te hebben. Zonder de tegenslagen, herken je de mooie momenten niet. Zo kun je juist de goede dingen waarderen.”

Op welk specifiek moment bracht deze mantra je dichterbij jouw doelen?
Erika: “Toen ik net Frank Body had opgestart, samen met mijn partner, waren er wel eens wat fricties. Hij is de creative director en wij waren het niet altijd eens over dingen. Dat gebeurt wel eens vaker, vooral als je met veel creatieve mensen werkt, maar het was wel erg moeilijk. Op zo’n moment begin je te twijfelen en vraag je je af of het wel een goed idee was om business partners te worden. Toen realiseerde ik mij dat als ik te veel nadacht over de situatie en het te veel aandacht gaf, het alleen maar erger werd. Ik bedacht mij dat wij juist samen werken omdat we heel goed samen werken en dat alles goed zou komen als ik er mijn best voor zou doen en bereid was om hard te werken om het te laten slagen.”

Waarom zouden Goaldiggers ook volgens deze mantra moeten leven?
Erika: “Wanneer je het beste probeert te creëren uit een vervelende situatie en ook bereid bent om daar hard voor te werken, komt alles goed. Mensen maken het zichzelf vaak heel moeilijk door de manier waarop ze omgaan met stressvolle situaties. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe iets verloopt. Ik denk dat het allemaal heeft te maken met je mind-set. Ik denk nog te vaak dat iets goed of slecht is, terwijl je juist door te denken dat iets goed of slecht is, je het goed of slecht maakt. Vaak kunnen zulke situaties opgelost worden door een positieve houding of kijk op dingen. Je moet open staan voor veranderingen. Uiteindelijk heb ik mijn doelen bereikt, maar niet op de manier waarop ik dacht dat ik ze zou bereiken. En dat is helemaal niet erg, zo lang je ervoor open staat en er oké mee bent.”

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Esra

Esra

Esra Buke is een happy soul en jaagt haar dromen na door te doen waar ze het meest van houdt: het creëren van content gedreven door haar passie voor verhalen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

logo-monogram arrow-long play usp-events usp-female usp-glasses usp-killertips usp-magic